WERK VAN ONZE BEGINNENDE CURSISTEN

Bekijk de foto’s die door cursisten tijdens onze beginnerscursussen zijn gemaakt.

WAT PAST HET BESTE BIJ JOU? BEGINNERS: NIVEAU 1 en 2

In onze cursussen vind je de ideale mix van techniek, inhoud en creativiteit. Of je nu een startende amateur bent, die nog nooit een camera in handen heeft gehouden, of je al vergevorderd bent en jouw sporen in het vak al hebt verdiend, in het uitgebreide cursusaanbod is er voor iedereen een cursus op niveau en naar smaak. In alle cursussen werkt Fotogram met gedegen, zelfgeschreven lesmateriaal. Ervaren docenten (professionele fotografen) geven de lessen. Voor de beginnende fotograaf is er een basiscursus, voor diegene die deze kennis al beheerst zijn er vervolgcursussen.

Cursussen voor beginners

Basis Fotografie met Praktijk – niveau 1

Hier worden alle basisvaardigheden behandeld. Onderwerpen zijn: scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting, flitstechniek en witbalansinstellingen. Je leert alle knopjes op de camera kennen en gebruiken; alles met gerichte praktijkoefeningen. Je hebt een camera nodig waarbij je kunt werken met diafragma (A of Av) en sluitertijd (T, Tv of S) voorkeuze en waarbij je ook een manuele combinatie van diafragma en sluitertijd (M) kiezen kunt. Jij moet een gekozen ISO waarde in kunnen stellen, een witbalans instelling kunnen kiezen en een histogram van jouw foto’s kunnen bekijken. Van belang is ook is ook dat je jouw belichting kunt compenseren, en ook de flitsafgifte bij kunt regelen.
Zes lessen van 3 uur | voorbeelden van foto’s

Basic Photography with Practice (English) – level 1

In this beginners course all basic skills will be taught. Topics will be: depth of field, motion blur, use of objective, use of the light meter, how to read the histogram, flash technique, white balance settings and noise reduction. You will learn about all the buttons of the camera and how to use them; the theoretical information will be interspersed with directed practical exercises.
Six lessons of 3 hours each | student gallery

Vervolg Fotografie met praktijk – niveau 2

Dit sluit aan op de basiscursus. Nu ga je jouw vaardigheden toepassen. Je gaat op zoek naar een eigen verhaal. Door het maken van fotoseries leer je werken met een thema. Technisch kom je nog een stap verder. Je leert technieken om te fotograferen bij slecht licht. Je gaat aan het werk in de studio, gaat verder met flitsen en presenteert je werk in een fotoalbum. Dit alles gecombineerd met praktijklessen. Alle vragen die nog zijn blijven liggen kun je stellen. Basiskennis is een vereiste.
Zeven lessen van 3 uur

Cursus Smartphone Fotografie (Nico Brons) – niveau 2

Door gastdocent Nico Brons
Niet meer weg te denken: fotografie met de smartphone en/of tablet. Het lijkt simpel, maar er is meer uit te halen dan je voor mogelijk houdt. Daarom een cursus die veel verder gaat dan het spreekwoordelijke ‘kiekje’. Leer om te toveren met jouw beelden met behulp van diverse apps. Daag jezelf uit en spreek jouw verborgen talenten aan!
Dit is zowel voor starters als vergevorderden een verrassing!
Vier lessen van 2,5 uur | voorbeelden van foto’s

Workshops voor beginners

Workshop Basis Flitsen – niveau 2

In deze workshop leer je alles dat je nodig hebt om met jouw flitser een goede reportage te kunnen maken. Je leert schaduwen inflitsen, omgaan met tegenlicht, we gaan in op wat je kunt doen met een witbalansinstelling in combinatie met flitslicht. En natuurlijk gaan we het experiment aan met creatieve flitsfoto’s. Lessen zijn deels in de fotostudio.
Twee lessen van 3 uur | kan ook gevolgd worden als Dagworkshop

Workshop Basis Photoshop – niveau 2

Je leert hier de basisbeginselen van dit geweldige beeldbewerkingsprogramma.
Zowel het opknappen van jouw beelden als het zoeken naar een eigen stijl komen hier aan bod. Vanaf nu kun je aan de slag met jouw raw bestanden. Onmisbaar voor als je verder wilt met jouw fotografie.
Twee lessen van 2.5 uur | kan ook gevolgd worden als Dagworkshop

Workshop Basis Lightroom – niveau 2

Met Lightroom kun je archiveren, raw bestanden bewerken, boeken maken, presentaties verzorgen, en jouw foto’s afdrukken. Ook is het mogelijk met dit programma webpagina’s via verschillende templates aan te maken. Printen: natuurlijk ook. Je leert werken met de Bibliotheek en de Ontwikkelmodule, en gaat spelen met de diverse mogelijkheden die het programma je biedt om jouw beelden te bewerken.
Twee lessen van 3 uur | kan ook gevolgd worden als Dagworkshop

Workshop Nightlife Fotografie – niveau 2

Over het spelen met emotie door te goochelen met de kleur van het licht, over het beïnvloeden van het contrast tijdens jouw opname met een lange sluitertijd. Over schilderen met licht met zaklantaarns. Met ons lichtgum (wordt uitgedeeld) poetsen we het licht van lantaarns weg. Over het theater van de nacht.
Twee lessen van 3 uur | voorbeelden van foto’s

Workshop Fotoselecties Maken (Paul Vos) – niveau 2

Het moeilijkste dat er is: het maken van een serie waar elk beeld ertoe doet. Waar het geheel veel meer is dan alle foto’s bij elkaar. Hoe maak je de beste keuzes, en wat wil je vertellen? Paul Vos leert je dat op een heel verrassende manier.
Drie lessen van 3 uur

Workshop Streetlife Fotografie – niveau 2

Hoe pak je het aan als straatfotograaf? Wat voor camera gebruik je, hoe overwin je jouw schroom, lukt het een eigen straattaal te gaan spreken? Met praktijklessen op straat, voorbijgangers fotograferen. Met de stad als decor of als onderwerp. Je leert een foto te ‘schieten’, zoals een jager zijn prooi.
Twee lessen van 3 uur

Workshop Studiotechniek – niveau 2

Hoe werkt alles in een studio? Je bent nieuwsgierig naar hoe het toegaat in een studio. Hoe werk je met studioflitsers, hoe maak je een goede lichtopstelling? Hoe stel je jouw camera zo in dat jouw beelden goed belicht zijn? Wat is het verschil tussen belichten en verlichten? Wat is hard licht en wat is zacht licht en wat betekent dat voor jouw foto’s? Deze vragen en nog veel meer zullen beantwoord worden in deze proeverij studiotechniek.
Twee lessen van 3 uur | kan ook gevolgd worden als Dagworkshop

Workshop Fotocompositie – niveau 2

Een mooi begrip, compositie, maar hoe krijg je er vat op? Wat is nou die gulden snede,  hoe deel je jouw beeld in, hoe gebruik je kleur, lichtrichting en scherpstelling om jouw foto mooier en duidelijker te maken? les 1 in de Hortus met gerichte opdrachten. Les twee bespreken met inspirerende fotovoorbeelden.
Twee lessen van 3 uur

Extra

Voor wie wil is er de mogelijkheid naar een Spreekuur te komen. Zie hier voor meer info. Er zijn verschillende mogelijkheden, Spreekuur Photoshop, Spreekuur Basisvragen, Spreekuur Series en Selecties Maken.

Ga verder met je ontwikkeling en begin met je te specialiseren

Neem jouw fotografie serieus en kies jouw specialisme

KORTING OP VERVOLGCURSUS

Als je de Basis Fotografie met Praktijk succesvol hebt afgesloten krijgt je 10% korting op de Vervolgcursus met praktijk

Deze actie is geldig als je je binnen drie maanden na afloop van jouw Basis Fotografie met Praktijk hiervoor inschrijft.

EXPOSITIE ZIEN OF FOTOWERK OPHALEN OF AFGEVEN?

MAANDAG – VRIJDAG

9:00 ~ 17.00 uur

ZATERDAG

10:00 ~ 17.00 uur

ZONDAG

gesloten

GESLOTEN TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES.
WIL JE IEMAND VAN DE STAF VAN FOTOGRAM SPREKEN? MAAK EEN SPRAAK: INFO@FOTOGRAM.NL