Beurs Color Management2018-10-11T12:07:21+00:00
Loading...

Zie jij jouw foto’s ook graag aan de muur schitteren in een mooi verzorgde print, maar ontbreekt het je nog aan voldoende kennis om ze op de juiste manier te printen? Dan is deze beurs over Kleurbeheer iets voor jou! Experts geven je alle informatie over apparatuur en er staan verschillende lezingen op de planning: we reiken je alle tools aan om zelf een kleurexpert te worden! 

Het begint natuurlijk allemaal bij het maken van de opname, maar de reis van het beeldscherm naar een printer is minstens zo belangrijk. Het klinkt allemaal heel technisch en complex, en voor de makers achter het kleurbeheersysteem, de meetapparatuur en de software, is het dat ook. Maar voor de fotograaf is de software inmiddels redelijk eenvoudig in te stellen.

Onder leiding van onze experts leer je met de juiste instellingen te vertrouwen op de weergave op je beeldscherm. Wat je op je scherm ziet wordt daarmee zo accuraat mogelijk naar een afdruk vertaald, zowel wanneer je deze zelf maakt als wanneer je dat uitbesteedt. Kleurbeheer is daarbij niets meer dan een systeem om te communiceren over de kleuren van je foto, zowel voor de communicatie tussen je eigen apparatuur als ook voor de communicatie van jouw computer naar de apparatuur van anderen.

Meer weten over Color Management? Focus besteedt er een artikel aan en verwijst hierin naar de beurs. Klik hier om het artikel in te zien.

Datum: zaterdag 3 november 2018
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Sarphatistraat 35
Toegang: Gratis
Aanmelding: via deze link (Eventbrite)


Lezingen:

11.00 Eduard de Kam (fotograaf en kleurbeheerdeskundige)

12.30 Florine van Rees (Color Composer)

14.30 Margaretha Svensson (kunst-, object- en interieurfotograaf)

15.30 Vragenuurtje Eduard de Kam

Ben je aanwezig op deze dag, dan ontvang je 10% korting op deelname aan de Print Workshop van Eduard de Kam. Deze workshop vindt plaats op zaterdag 10 november van 10.00 – 16.00 uur (locatie Sarphatistraat 35). 

Terug