Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Conceptuele Fotografie

Een conceptuele foto is meer dan wat je laat zien: je gebruikt het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. Belangrijk is daarbij dat het beeld ‘verstaanbaar’ blijft zonder veel tekst of uitleg. Hoe bereik je dat? Hoe ontwikkel je jouw concept tot een sprekende en weldoordachte fotografische serie?

In de cursus Conceptuele Fotografie trek je jouw eigen plan. Je kiest een persoonlijk project waar je gedurende de cursus mee aan de slag gaat. Onder begeleiding van de docent ontwikkel je een eigen beeldtaal om een verhaal te vertellen, waardoor je verder gaat dan ‘slechts’ een serie mooie foto’s.  

Naast het werken aan een eigen concept komen er extra onderwerpen aan de orde tijdens deze cursus: denk bijvoorbeeld aan fotograferen in 'de voetsporen' van een fotograaf die je bewondert, of werken met bijzondere technieken zoals macro of pinhole.

De cursus bestaat ook uit een fotoreis, een uitje naar Forteiland IJmuiden en een groepsexpositie in ons gebouw in april 2020. Ben je benieuwd naar het werk van de vorige cursisten? De krant die samengesteld werd rondom de expositie is hier in te zien.

Cursuskosten:

Het volgen van deze cursus kost €600,- incl. btw. Houd daarnaast rekening met bijkomende kosten voor het printen van gemaakt werk. Ook betaalt de deelnemer de reis en het verblijf tijdens excursies en fotoreis zelf: zo zijn de kosten voor de boottrip en rondleiding op Forteiland IJmuiden €12,50 per persoon. Begeleiding tijdens excursies is inbegrepen in het lesgeld.

Aantal lessen:

9 x 3 uur

Toelating:

Voor deze cursus is technische basiskennis (zoals geleerd in de Basiscursus Fotografie of elders) vereist. Deze cursus biedt ook veel uitdaging voor de gevorderde fotografieliefhebber.

Voorbereiding voor les 1:

De eerste les neem je een opzet van wat een conceptuele serie kan gaan worden  (5-10 foto’s) mee, plus een setje met een aantal van jouw mooiste foto’s. Simpele kleine prints of vertoning op laptop of tablet is voldoende.

Geen startdatum beschikbaar?

De eerstvolgende cursus Conceptuele Fotografie begint in september 2020. Wil je een keertje meekijken met de huidige cursusgroep? Mail ons via info@fotogram.nl en we bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor een proefles of mogelijke latere instroom in de groep.

Startdata

zaterdag 26 september 2020
(10:00 - 13:00 uur)
Lesdata: zaterdag 26 sept - 24 okt - 21 nov - 12 dec - 23 jan - 6 mrt - 3 apr - 15 mei - 12 juni 2021

Praktische informatie

  • Kosten: €600,-
  • Toelatingseisen: ja (basis+)
  • Niveau: gevorderd
  • Duur: 9 x 3 uur
  • Tempo: maandelijks
  • Voertaal: Nederlands
  • Lesmateriaal: inclusief (digitaal)
  • Extra: fotoreis en excursies

Cursuskosten (€600,-)

Het volgen van deze cursus kost €600,- incl. btw. Houd daarnaast rekening met bijkomende kosten voor het printen van gemaakt werk. Ook betaalt de deelnemer de reis en het verblijf tijdens excursies en fotoreis zelf: zo zijn de kosten voor de boottrip en rondleiding op Forteiland Ijmuiden €12,50 per persoon. Begeleiding tijdens excursies is inbegrepen in het lesgeld.

Vervolgmogelijkheden

Na het volgen van deze cursus kan je doorstromen naar al onze andere verdiepende cursussen voor gevorderden.

Camera

Om aan deze cursus mee te kunnen doen, dien je een...

Statief

Om aan deze cursus mee te kunnen doen, is het erg ...

Misschien vind je dit ook interessant

© Sanne Broks

© Sanne Broks

Basiscursus

Basiscursus Intensief (zomerweek)

5 x 3,5 uur | €383,-

© Ricky Rijkenberg

© Ricky Rijkenberg

Conceptueel

Conceptuele Fotografie

9 x 3 uur | €600,-

Basiscursus

Fotogram Zomerweek

5 x 5 uur | €575,-