Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Cursus Architectuur Fotografie

Hier duiken we in alle aspecten van architectuur fotografie. Je onderzoekt ook hoe jij kijkt en wat dat toevoegt aan jouw foto’s. Hoe benader je een gebouw? Hoe breng je bijvoorbeeld de functionaliteit ervan in beeld? En wat is voor jou de essentie van een gebouw als het Eye? Schrijf het eens op en kijk of je dat in beeld kunt brengen. Wat doet het licht en hoe belangrijk zijn standpunt en brandpunts afstand?  Je leert een stuk techniek, zoals werken met Photoshop en Lightroom om een gebouw recht te zetten, je leert wat op rechts belichten betekent en je leert werken met grote contrasten en je leert werken met HDR. Op verzoek van de groep kunnen we ook een tilt shift objectief uitproberen. Maar techniek is bijzaak. Het gaat om kijken en zien. 

 

Lesuren

Zes lessen van 3 uur op zaterdagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur: 3, 17 en 31 maart, 21 april, 5 en 19 mei 2018.

 

Lesinhoud

  • les 1) Info op rechts belichten. Info filtergebruik. Lezinkjes verdelen. Bespreken eigen buurt. Eye voorbereiden. Over Lucien Hervé en de essentie van het fragment. Opdracht Hervé voor les 3.
  • les 2) Praktijkdag bij het Eye gebouw. Polarisatie en verloopfilters worden verzorgd. Op zoek naar jouw essentie van dit gebouw.
  • Les 3) Wat is een fotoserie? Info lens- en perspectiefcorrecties met Photoshop en Lightroom. Info contrastbeheersing en HDR. Opdracht Hervé bespreken. Bespreken Eye. Voorbereiden OBA. Twee lezinkjes over de OBA en het Oosterdokseiland.
  • Les 4) Praktijles in de OBA. Ieder kiest een eigen insteek: de functionaliteit, de toegankelijkheid, de ruimtelijkheid, het concept.. Maak een fotoserie met deze insteek.
  • Les 5) OBA bespreken. Info Amsterdamse School met opdracht. Eilers en het buurtgevoel. Info conceptuele architectuurfotografie.
  • Les 6) Amsterdamse school opdracht bespreken. Twee lezinkjes over conceptuele architectuurfotografen.

 

Kosten

€ 360,00 inclusief BTW

 

Lescode

ARCH2018-01

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Galerie cursisten

Wil je weten wat je kunt als je deze cursus of workshop hebt afgerond? Kijk dan naar de galerie van onze cursisten.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

 

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Cursus Architectuur Fotografie

  • Peter Kerkvliet

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.