Laden ons aanbod
  • Dit aanbod is voorbij.

Cursus Conceptuele Fotografie

In de conceptuele groep trek je jouw eigen plan. Je kiest een persoonlijk project waarmee je fotografie als taal gebruikt. De bedoeling is dat je verder komt dat die prachtige architectuur- of landschapsfoto en het landschap of het gebouw als middel gebruikt om je uit te drukken, om jouw verhaal te vertellen. We werken toe naar een expositie in de lente van 2018.

In deze cursus ga je dieper dan een mooie en interessante foto. Een Conceptuele foto is meer dan wat je ziet. Het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. Toch moet het beeld ‘verstaanbaar’ zijn zonder tekst of uitleg.

Met als extra’s: flitstechniek, dagtrip naar Luik, de spectaculaire rol van standpunt, verhalen vertellen en over hoe je een edit maakt.

Lesuren

Negen lessen van 3 uur op: zaterdagochtend 10.00-13.00 uur: blok 1 (7 oktober, 4 november, 2 december 2017), blok 2 (20 januari, 10 februari, 10 maart 2018), blok 3 (14 april, 12 mei, 16 juni 2018)

 

Programma

  • Blok 1: met flitslicht ga je de wereld met licht naar jouw hand zetten
  • Blok 2: dagtrip naar Luik, het futuristische station, en over fotoverhalen maken
  • Blok 3: expositie en de Talen van de fotografie

Lessen

les 1: 1e opzet Eigen Concept van iedereen.
les 2: naar Ruigoord/NDSM/Hembrug. Praktijkles creëren met omgevingslicht en flitslicht.
Les 3: 2e opzet Eigen Concept van iedereen. Bespreken praktijkles creëren met flitslicht. Demo Profoto flitsers (ik vraag Brendan de Clercq). Bespreken opdracht Lucht.
Les 4: team samenstellen dat de Luik reis voorbereidt. Info over fotoverhalen en over het maken van een goede edit. Iedereen krijgt een kort verhaal toegespeeld als leidraad.
Les 5: dagtrip Thema: een fotoverhaal maken (Visual Storytelling). In Luik maakt iedereen ook foto’s voor het eigen Concept.
Les 6: werken aan de Edit van het gemaakte fotoverhaal. Iedereen neemt 40 foto’s uitgeprint mee op 10-15. Iedereen kiest een set foto’s van een ander en maakt daarvan een edit. Die bespreken we en leggen we naast de edit die de fotograaf zelf maakte.
Les 7: 4e opzet Eigen Concept van iedereen: laatste bespreking. Laatste voorbereidingen expositie. Inspiratie over de Talen van de Fotografie.
Les 8: verrassingsles. Onderwerp: de Talen van de Fotografie. Opdracht
Les 9: bespreken verrassingsles. Opdracht standpunt bespreken.

 

Kosten

€ 600,00 inclusief BTW.

Lescode

CONC2017

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Galerie cursisten

Wil je weten wat je kunt als je deze cursus of workshop hebt afgerond? Kijk dan naar de galerie van onze cursisten.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijnen 7 en 10, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 52, 53, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug