Laden ons aanbod

Foto: Sanne Broks

Cursus Basis Fotografie met Praktijk

Hier worden alle basisvaardigheden behandeld.

Onderwerpen zijn: scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting, flitstechniek en witbalansinstellingen. Je leert alle knopjes op de camera kennen en gebruiken; alles met gerichte praktijkoefeningen. Je hebt een camera nodig waarbij diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

 

Lesuren

Zes lessen van 3 uur op maandagavond van 19:00 – 22:00 uur op 2 en 9 december 2019 en 6, 13, 20 en 27 januari 2020.

Materiaal

Voor de starter is een tweedehands eenvoudige spiegelreflexcamera met een kitlens (standaard zoom) voldoende. We raden je aan deze niet op bijv. Marktplaats.nl aan te schaffen maar hiervoor een goed geoutilleerde camerazaak te bezoeken. Zo heb je nog garantie mocht er iets niet goed zijn en kun je de camera ook even in je handen voelen. Wil je meer, dan is een systeemcamera ook een erg goede keuze.

Programma

  • Hoe werkt mijn camera? Wat is scherptediepte? Van de basisprincipes tot en met jouw camera. Knopjes, diafragma en sluitertijden.
  • Wat kan ik met scherptediepte? Wat kan ik met beweging? Informatie plus praktijk scherpstellen, scherptediepte en bewegingsonscherpte.
  • Wat is een groothoek of een teleobjectief? Wat betekent de ene zoom stand of de andere voor mijn foto? Informatie plus praktijkles groothoek versus teleobjectief.
  • Hoe werkt mijn ingebouwde lichtmeter, en wat betekent mijn histogram? Jij bent slimmer dan jouw lichtmeter. Je leert een histogram te lezen.
  • Hoe kan ik mooie foto’s maken met flitslicht? Hoe je flitslicht en omgevingslicht combineert met jouw camera.
  • Wat betekent een witbalansinstelling voor de lading van jouw foto? Flitslicht basis-2: hoe flits ik schaduwen mooi in? Praktijkoefening witbalansinstellingen en flitslicht als invullicht gebruiken.

 

Kosten

€ 372,00 inclusief BTW.

Na afloop van de cursus krijg je een kortingscode die 3 maanden geldig is, waarmee je 10% korting krijgt op de cursus Vervolg Fotografie met Praktijk.

Lescode

BP2019-11

Docent

Nico Brons

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Galerie cursisten

Wil je weten wat je kunt als je deze cursus of workshop hebt afgerond? Kijk dan naar de galerie van onze cursisten.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

 

 

Inschrijven

14 beschikbaar
Cursus Basis Fotografie met Praktijk372.00Zes lessen van 3 uur op maandagavond van 19:00 - 22:00 uur op 2 en 9 december 2019 en 6, 13, 20 en 27 januari 2020.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.