Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Cursus Vervolg Fotografie met Praktijk

Leer hoe je met fotoseries een focus in jouw fotografie kunt vinden.

In deze uitdagende cursus ga je alles dat je leerde in de basiscursus nu toepassen. Met jouw eigen fotoseries zoek je jouw persoonlijk verhaal. Wat wil je vertellen, en hoe? Hoe krijg je die sfeer in jouw foto die jouw emotie overbrengt? Hoe selecteer jij jouw foto’s? Hoe combineer je jouw beelden zo dat het geheel betekenis krijgt?

Technisch ontwikkel je je ook verder. In een schilderachtige oude molen leer je werken met grote contrasten en met slecht licht. Je gaat met studiolampen in onze professionele fotostudio’s aan de slag met jouw modellen. Met een creatieve flitsopdracht werk je ook aan dat stukje kennis. De laatste les is een openbare presentatie waar je jouw foto’s prachtig presenteert. Basiskennis is een vereiste.

Lesuren

Zeven lessen van 3 uur op: woensdagavond 19.00-22.00 uur: 21 februari, 7 maart (Computerles), 21 maart om 13.00 uur: Praktijkles (let op: dit is een woensdagmiddag), 4, 18 april (Studio-les), 9 en 16 mei 2018. (let op de laatste les is veranderd van 23 mei naar 16 mei)

 

Programma

 • Eigen fotoserie eigen straat bespreken. Informatie seriematig werken. Hoe leer ik met een fotoserie mijn verhaal te vertellen? Hoe fotografeer ik bij slecht licht?
 • Iedereen kwam op les 1 met een set van 5 foto’s met een beeldbewerkingsvraag. De docent pikt er een aantal uit en laat met Lightroom zien hoe je de gewenste bewerking uitvoert. Met info over het gebruik van bibliotheek en mappen.
 • Praktijkles available light. In Papiermolen ‘de Schoolmeester’ (Westzaan).
 • Hoe maak ik een studioportret? Eigen serie op tafel. Bespre­ken serie Papiermolen.
 • In de Studio van Fotogram maak je onder leiding van jouw docent jouw eerste studioportret­ten. Met eigen modellen!
 • Flitstechniek info, Flitsopdracht, bespreking studioportret, proefpresentatie eigen serie. Eindpresentatie voorbereiden.
 • We bespreken de Flitsopdracht. Openbare eindpresentatie van alle opdrach­ten.

Extra

Voor wie wil is er de mogelijkheid naar een Spreekuur te komen. Zie hier voor meer info. Er zijn verschillende mogelijkheden, spreekuur Photoshop, Basisvragen, Series en selecties maken.

 

Kosten

€ 395,00 inclusief BTW.

Lescode

VP2018-01

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Galerie cursisten

Wil je weten wat je kunt als je deze cursus of workshop hebt afgerond? Kijk dan naar de galerie van onze cursisten.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Wie zijn aanwezig

8 personen hebben zich aangemeld voor Cursus Vervolg Fotografie met Praktijk

 • Kalsang Namgyal
 • arno Stevens
 • Mendy Meeuwsen
 • Hanneke Rietberg
 • Joey Ploch

Inschrijven

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug