Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Foto: Edward van Drongelen

Cursus Video & Montage

Leer de basisvaardigheden van het filmen en monteren. 

Tegenwoordig heb je geen grote videocamera meer nodig om een kwalitatief goede video te maken: de meeste videografen filmen hun commercials, reportages of (bedrijfs)films vandaag de dag gewoon met een spiegelreflexcamera. Heb je al ervaring met fotografie maar heb je die tweede -minstens zo waardevolle- functie van je camera nog nooit gebruikt? Wil je leren hoe jij het beste uit je camera haalt en de mooiste video’s filmt en monteert? Dan is deze cursus iets voor jou!

In deze cursus maak je een video van A tot Z. Je gaat een korte reportage maken over een zelfgekozen onderwerp en leert ondertussen alles over scherpstellen, frame-rate, compressie, scripts, mise-en-place, productie en montage. Je werkt met storyboards, met verschillende soorten shots, perspectieven, krijgt tips over cameravoering en rack focus en verdiept je in montage en muziek. Ook is er aandacht voor storytelling en interviewtechnieken. Hoe vertel je een verhaal in bewegend beeld? Aan het einde van deze cursus ga je naar huis met een zelfgemaakte documentairefilm.

 

Wat wordt er behandeld

  • Hoe kan ik filmen met mijn camera en welke instellingen kan ik het beste gebruiken?
  • Hoe maak je een storyboard en script? Hoe maak je een montage? Je leert werken met Premiere Pro. Je kiest een onderwerp waar je een filmpje over maken gaat en je  maakt een storyboard voor de eerste opnames.
  • Je maakt interviews van elkaar en leert hoe je dat aanpakt.
  • Hoe gebruik je cameratechnieken als rack focus, tilt, pan, meerdere shots? Je maakt opnames in de les en monteert deze tot een geheel.
  • De montage: Wat zijn J en l cuts? Hoe zorg je voor soepele overgangen? Hoe gebruik je muziek, en wat is het belang van geluid en nabewerking in de montage?
  • De laatste les bekijken we tijdens een openbare gezamenlijke viewing de filmpjes. Alle cursisten pitchen over een videofilmer die hun inspireert en boeit.


Tijdens een openbare 
gezamenlijke viewing bekijken we de filmpjes. Alle cursisten pitchen over een videofilmer die je inspireert en boeit.


Lesuren

Zes lessen van 3 uur op maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Lesdagen: 25 februari, 4, 11, 18 en 25 maart en 1 april 2019.


Benodigde apparatuur

Voor deze cursus heb je een systeem- of spiegelreflexcamera met filmfunctie nodig (geen mobiele telefoon).

Kosten

€ 372,00 inclusief BTW.

Lescode

VI2019-01

Docent

Judith de Bruin

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Wie zijn aanwezig

5 personen hebben zich aangemeld voor Cursus Video en Montage

  • Lizbeth de Jager

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.