Laden ons aanbod

Rondleiding door de expositie “Mirroring Life” van Kertesz in het FOAM Amsterdam

Datum: Donderdagavond 14 december
Tijd: 19.00-20.30 uur
Prijs rondleiding (inclusief entree): € 20,-
Locatie: FOAM Keizersgracht 609 Amsterdam
Aantal deelnemers: 15

Rondleiding: educatie van het FOAM in samenwerking met Ariane James.

 

Kertész, voorbestemd om bankier te worden, ging na zijn opleiding tot klerk werken bij de effectenbeurs. Van zijn eerste salaris kocht hij in 1912 een camera en vanaf dat moment was hij gegrepen door het medium.

Veel foto’s zijn met een kleine camera op straat vastgelegd. Kertesz maakt er abstracties van met zijn observaties van vormen, licht en schaduw. De sensitiviteit voor de schoonheid van het alledaagse maakt van elke foto een bijzonder verhaal.

Waanzinnig is ook zijn serie Distortions in een soort lachspiegel gemaakt. Dicht op de huid van zijn modellen fotografeert hij het lichaam als een vloeibare bizarre vorm.

‘Ik fotografeerde het echte leven − niet zoals het is, maar zoals ik het voelde’, zei hij aan het einde van zijn leven. ‘Dat is het belangrijkste: niet analyseren, maar voelen.’

 

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

 

Inschrijven

15 beschikbaar
Rondleiding Kertesz in FOAM: 14 december 201720.00Rondleiding door de expositie “Mirroring Life” van Kertesz in het FOAM Amsterdam. Start: donderdagavond 14 december om 19.00 uur. FOAM2017-14-12

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijnen 7 en 10, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 52, 53, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug