Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

In en rond deze prachtige bouwwerken bieden we een rondleiding aan waardoor je de historische context van deze stoere plekken leert kennen. Daarna ga je met jouw camera het gebouw van binnen en van buiten in beeld brengen.

De lessen bestaan uit twee keer een dagdeel, het eerste deel is begeleid fotograferen, het tweede is het bespreken van de gemaakte beelden.

Voorlopig staan er drie forten op het programma: het Fort bij Spijkerboor, het Fort bij Pampus en het Fort bij IJmuiden.

De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie in het prachtige landschap rondom Amsterdam, aangelegd tussen 1880 en 1914. Het leger, de regering en de koning(in) zouden zich binnen deze ring kunnen terugtrekken bij een aanval op Nederland.

 

Fort bij Spijkerboor

Data:  7 april en 21 april

Tijd:  14-17 uur

Prijs: (inclusief rondleiding) 155 euro

7 april: Foto Excursie bij het Fort Spijkerboor

21 april: Bespreking op Sarphatistraat 35

Het was indertijd één van de modernste en zwaarst bewapende forten van de Stelling van Amsterdam, voorzien van een pantserkoepel met een dubbelloops 10,5 centimeter kanon. Daar ga je straks ook in. Het is verder in verschillende perioden in gebruik geweest als gevangenis voor dienstweigeraars.

In de poterne zijn diverse schilderingen zichtbaar. De meeste zijn gemaakt in de tijd dat het fort diende als gevangenis, kort na de Tweede Wereldoorlog.

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.