Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Workshop Infrarood Fotografie

De manier waarop ons oog de wereld om ons heen waarneemt, bepaalt voor een groot deel hoe wij deze wereld terug willen zien op beeld. Maar er is veel meer dan dat: in de zoektocht naar de vertaling van onze beleving kunnen we ook het onzichtbare zichtbaar maken. Met infrarood komen we in een droom terecht waar niets meer is wat het eerst leek te zijn. Deze workshop maakt deze beeldtaal voor iedereen toegankelijk, zowel voor beginners (basiskennis is wel een vereiste) als voor gevorderden.

Met het maken van infraroodopnames maak je zichtbaar wat ons oog niet zien kan. Daarbij komt de wereld er heel anders uit te zien: bladgroen en gras worden licht van tint, een blauwe lucht en water worden donker. Dat geeft iets heel bijzonders en toverachtigs aan je foto.

Ariane stelt infrarood camera’s beschikbaar om dat uit te proberen, maar ook met jouw eigen camera kun je met infraroodlicht foto’s maken. Je krijgt daarvoor een gratis infrarood filter. Het is belangrijk om een statief mee te nemen, de belichtingstijden zijn met dit filter heel lang.


Lesuren

Drie lessen van 3 uur op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur op 29 juni, 6 juli en 13 juli 2019.

 

Lesinhoud

Je krijgt een filter waarmee je met jouw camera zelf kunt gaan experimenteren met deze techniek. Je gaat je een ombouw camera uitproberen. Je leert infrarood uit te werken met de computer. In de Hortus te Amsterdam gaan we toveren met licht en kleur. Je gaat foto’s maken zoals je dat nog nooit gedaan hebt.

 

Kosten

€ 185,00 inclusief BTW

 

Lescode

IR2019-01

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

 

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

Wat je ook moet weten…

 

 

 

Wie zijn aanwezig

4 personen hebben zich aangemeld voor Workshop Infrarood Fotografie

  • Mirjam Bosselaar
  • Jackie Mulder
  • Angelique Baart de la Faille
  • Ria Verschuren

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.