Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Workshop Lomografie

Er gaat niets boven de magische wereld van analoge fotografie. Met de komst van Lomografie werd de analoge techniek nog simpeler: een analoge vorm van fotograferen zonder teveel technische poespas, maar puur gericht op de gekozen compositie en het verhaal dat je ermee wil vertellen. Deze workshop neemt je dan ook mee in de wereld van de ‘slow photography’: je foto’s dagen later eindelijk ontwikkeld in je handen hebben blijft een spannend moment.

 

Cadeautje: fotograferen met jouw eigen nieuwe Diana F+ camera

Je krijgt bij deze workshop je eigen LOMO middenformaat camera cadeau: een Diana F+ inclusief flitser van Lomography. Ook krijg je van ons een eerste filmrolletje cadeau (12 beelden van 6×6 cm). Dit is de de purple film, om (het lijkt wel wijn zoals ze het aankondigen) ‘aardachtige rode wijnen, knapperige pruimen en fluweelachtig violette tonen’ te maken.

Wil je meer beelden maken gedurende deze workshop? Dan is het slim om zelf nog extra films mee te nemen.  Let op dat je de juiste rolletjes koopt (120 film). Er zijn ook een paar extra rolletjes beschikbaar.

 

 

Lesinhoud

In de eerste les gaan we op pad met onze camera: na een korte introductie met inspiratie laden we de films in de camera en gaan we onder professionele begeleiding fotograferen in de Jordaan in Amsterdam. Je leert de tijd te nemen voor elke foto: je hebt namelijk maar een beperkt aantal beelden en je kunt (nog) niet zien wat het wordt. 

Voorafgaand aan de tweede bijeenkomst zorg je ervoor dat jouw filmrolletjes ontwikkeld worden (voor eigen rekening). De resultaten neem je mee naar de tweede les: we zullen de resultaten bespreken met korte inspirerende pitches over LOMO fotografie. 

 

Lesuren

Les 1 op vrijdag 23 augustus van 13.30 uur tot 17.30 uur, les 2 op vrijdag 30 augustus van 15.30 uur tot 17.30 uur.

 

Kosten

€ 175,00 inclusief BTW (inclusief camera en 1 filmrolletje)

 

Lescode

LOMO2019-01

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

 

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

Wat je ook moet weten…

 

 

 

Wie zijn aanwezig

2 personen hebben zich aangemeld voor Workshop Lomografie

  • Wieke Poortvliet
  • Harry van Noord

Inschrijven

Tickets are not available as this aanbod has passed.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.