Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Op zaterdag 20 januari 2018 is er weer een open dag bij Fotogram met bijzondere activiteiten! 

De open dagen zijn er natuurlijk vooral om de docenten van de Fotoschool en Fotogram te spreken en om alle informatie te krijgen die je via de websites nog niet vond. Maar daarnaast hebben we een mooi programma bedacht waardoor je een afwisselende middag/avond gaat beleven met veel informatie en inspiratie. Hier kun je alle vragen stellen die je wilt en ook even persoonlijk spreken met onze docenten.

Het programma:

16.30- 17 uur: Voorlichting over alle cursussen. Voor iedereen die nog twijfelt over welke cursus je nou wilt gaan doen is er om 17 uur een voorlichting door Ariane James. Wat is er allemaal in de aanbieding? Welke cursus sluit het beste aan bij jouw niveau?

17- 17.30 uur: Voorlichting over de Fotoschool, onze MBO opleiding.

17.30- 19 uur: doorlopende demo’s en portfolio besprekingen.

Portfoliobesprekingen:

Peter Dellenbag (foto) zit klaar om zijn deskundig oog over jou mooiste foto’s te laten gaan, en je van zowel inhoudelijke als ook technische feedback te voorzien. Wil je je portfolio naar een hoger plan brengen? Dan is dit je kans!

(NB Houd er rekening mee dat je misschien eventjes moet wachten op je beurt)

‘Schiet je Schaduw’ door Sabrina Gaudio en Ariane James

Sabrina Gaudio en Ariane James laten je ervaren hoe kenmerkend een schaduw karaktertrekken laat zien en verkennen in onze professionele fotostudio deze techniek met de deelnemers.

Lokaal als camera:

We hebben het al eerder vertoond, maar het wordt elke keer weer spectaculairder:  Je kunt kennis maken met de  wereld ín een camera! Van een lokaal hebben we een camera gemaakt. Hier zie je de wereld buiten omgekeerd op vloer, muren en plafond geprojecteerd om je heen! Je ziet de werking van een matglas, van een diafragma en van een lens. Dit is onder leiding van Niels Huneker, mentor van de Fotoschool en Fotoacademie en docent bij Fotogram!

Foto: Popel Coumou

Demo Smartphone fotografie:

Nico Brons zal op deze open dag iedereen meevoeren in zijn wonderbaarlijke wereld. Hij laat je vast even proeven aan hoe je kunt toveren met allerlei appjes. Jouw gewone smartphone kan veel meer dan je denkt! Nico deed als eerste eindexamen Fotoacademie met zijn smartphone fotografie.

Demo Gearbooker:

“Als beginnend of gevorderd fotograaf barst je van de ambitie om je fotografie naar een hoger plan te tillen. Vaak heb je hierbij ook behoefte om met andere of nieuwe apparatuur te werken. Speciaal hiervoor kun je op Gearbooker terecht. Via www.gearbooker.com kom je in contact met andere creatieven uit je eigen omgeving om (verzekerd en al) elkaars apparatuur te kunnen lenen om zo eens met andere gear te kunnen werken. Tijdens de open dagen vertellen we je er graag alles over!”

Geef je op!Graag wil ik me aanmelden voor de Open Dag / Open Avond op:


Ik wil graag op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief:


Eventuele vraag of opmerking:


Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.