Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Print Workshop door Eduard de Kam

De afdruk als tastbaar eindresultaat van je fotografie.

Een afdruk, of print, is een ander eindresultaat dan een foto op je telefoon of beeldscherm. Het heeft een toegevoegde waarde. Tenminste: als de uitvoering helemaal perfect is en de afdruk precies de foto laat zien die jij voor ogen had.

In deze workshop behandelen we de eisen die je aan het bestand moet stellen en over de instellingen van de software die nodig zijn om die goede afdruk te kunnen maken. Hoe groot moet het bestand zijn? Welke resolutie gebruik je om af te drukken? Welke opties heb je om je beeld te verscherpen en welke instellingen hanteer je voor het kleurbeheer? Ook leer je hoe je zelf een printerprofiel maakt en hoe je dat gebruikt bij het afdrukken.

Bij het printen is het RAW-bestand de basis. Voor de beeldbewerking gebruiken we Photoshop en Lightroom als software. Met Photoshop print je vanuit een TIFF- of JPEG-bestand. De kleurruimte die je kiest bij het maken en bewaren van jouw foto – het kleurprofiel – is daarbij belangrijk om een zo goed mogelijke afdruk te verkrijgen. Printen kan ook vanuit Lightroom; dat heeft als voordeel dat je jouw instellingen kunt bewaren en synchroniseren.

Je krijgt na afloop een afdruk van jouw eigen foto mee. Het bestand dient dan wel van tevoren opgestuurd te worden. Na afloop kun je voor jouw eigen printer ook een profiel laten maken.

Lesdag: Zaterdag 10 november 2018 van 10.00 – 16.00 uur.

 

Extra

De printer die in de workshop zal worden gebruikt, een Canon TS 9150 twv € 209,-, wordt verloot onder de deelnemers! Deze wordt aangeboden door Nivo-Schweitzer en Canon.

Kosten

€ 125,00 inclusief BTW

Je ontvangt 10% korting op deze print workshop als je aanwezig bent op de Color Management Beurs op 3 november.

Lescodering

PR-EDK2018-01

Docent

Eduard de Kam

Aantal plekken

14

 

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Wie zijn aanwezig

4 personen hebben zich aangemeld voor Print Workshop door Eduard de Kam

  • Valerie Welch
  • J.G. Conijn
  • Noortje Tjallingii
  • Stefana Caramanica

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.