Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Workshop Printtechniek door Eduard de Kam

De afdruk als tastbaar eindresultaat van je fotografie.

Hoe maak je een goede afdruk met een inktjet printer? Tijdens deze workshop leer je met onze eigen printer alle kneepjes van het vak van Eduard de Kam, oprichter van het NIDF. Na deze ochtend kan je direct aan de slag met je eigen printer. Heb je geen printer in je bezit, dan is het ook veel gemakkelijker om met een vaklab te communiceren over jouw wensen!

Voorafgaand aan ade workshop lever je 3 eigen foto’s in RAW aan bij docent Eduard de Kam via edekam@xs4all.nl. Hij kiest er daarvan één uit, welke op A4 fotopapier geprint zal worden.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Hoe bereid je je foto’s goed voor? We behandelen onderwerpen als lenscorrecties, het verwijderen van storende elementen uit je foto’s, het aanpassen van contrast (histogram), scherpte voor een betere print en het in overeenstemming brengen van series met presets.
  • Hoe beoordeel je jouw foto’s? Over het kalibreren van je beeldscherm gebruiken en over de juiste verlichting op je werkplek (zie de informatie in de NIDF-norm hieronder).
  • Je leert werken met kleurbeheer, printerprofielen gebruiken, ophalen en eventueel zelf maken. Waar maak je de keuze voor het juiste profiel?
  • Welk papier kies je? Wordt het mat, halfglans of hoogglans? Wat is het effect op je foto?

Zie voor meer info: https://www.nidf.nl/norm-printen.html

 

Datum: Zaterdag 15 juni 2019
Tijd: 9.30 – 13.30 uur
Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35 te Amsterdam

 

Kosten

€ 99,00 inclusief BTW

 

Lescodering

WS-PR2019-01

Docent

Eduard de Kam

Aantal plekken

14

 

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Workshop Printtechniek

  • Rick Leeman

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.