Laden ons aanbod

Foto: Nico Brons

Cursus Reportage Fotografie 2

Vervolgcursus na Cursus Reportage Fotografie 1.

Deze cursus gaat verder dan het maken van een eerste reportage. Het gaat over storytelling en regie, het gebruik van Color Grading om een eigen taal te gaan spreken, over auteursrecht, portretrecht en het opstellen van een Quitclaim. Technisch gaan we aan de slag met portretten met allerlei brandpunt-afstanden en met strobistfotografie. En iedereen gaat aan een eigen sociale documentaire die gedurende de lessen steeds meer vorm zal krijgen.

 

Lesuren

Acht lessen van 3 uur op woensdagavond van 19:30 tot 22:30 uur. Lesdagen: 20 maart, 3 en 17 april, 15 en 29 mei, 5 en 19 juni en 3 juli 2019 (NB: één van de data kan vervangen worden door een uitje overdag in overleg met de groep). Extra: lezing door Pictoright op 12 april van 11.30 tot 13 uur.

 

Lesinhoud:

Les 1: Over storytelling, Jeff Wall en zijn fotoverhalen. Eerste opzet van ieders Sociale Documentaire bekijken. Hoe gebruik je een script? Maak een kort artist statement voor les 2. Voorbeelden van reportages (film en concepten) door de deelnemers. Info portretrecht, auteursrecht, quitclaim. Opdracht Jeff Wall voor les 3.

 

Les 2: Twee pitches door cursisten over fotografen die verhalen vertellen. Analyse van het hoe, wat maakt iets tot een goed verhaal, wat is de rol van tekst? Tweede opzet van ieders Sociale Documentaire bekijken met het script erbij. Artist statements bekijken. Demo met Lightroom over Color Grading, presets en het spreken van een eigen taal.

EXTRA: Lezing door Pictoright op 12-04 11.30- 13 uur. Opgeven bij info@fotoschool.nl

Les 3: Opdracht Jeff Wall bespreken. Info over strobisten fotografie met radiografisch aangestuude flitsers. Opdracht omgevingsportret. Twee pitches over reportagefotografie en het doelgericht gebruik van brandpuntsafstanden.

 

Les 4 en 5: Les van Willeke Duijvekam. Onderwerp: het Documentair portret. Met demo van haar werk. Bespreken derde opzet van ieders Sociale Documentaire. Script en artist statements mee.

 

Les 6: Bespreken van de resultaten uit de lessen met Willeke. Vierde opzet van ieders Sociale Documentaire. Opdracht omgevingsportret bespreken. Twee pitches over fotografie en regie.

 

Les 7: Uitje naar een werkplaats of fabriek. Flitsers en radio besturing mee voor een extra opdracht.

 

Les 8: Resultaten les 7 bespreken. Vanaf 20.30 Openbare presentatie van alle werk

 

 

 

Kosten

€ 496,00 inclusief BTW

Lescode

REP2-2019-01

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Inschrijven

14 beschikbaar
Cursus Reportage Fotografie 2496.00Acht lessen van 3 uur op woensdagavond van 19:30 tot 22:30 uur. Lesdagen: 20 maart, 3 en 17 april, 15 en 29 mei, 5 en 19 juni en 3 juli 2019

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug