Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Workshop Fotoselecties Maken – Paul Vos

Selecties maken is een nieuwe workshop bij Fotogram. Leer een goede en onderbouwde serie maken met docent Paul Vos. In deze workshop van 3 dagdelen gaan we in op hoe je een serie kunt opbouwen door het maken van een weloverwogen selectie en het bepalen van de meest passende volgorde.

 

Lesuren

Drie lessen van 3 uur op woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur: 7, 14 en 21 maart 2018.

 

Lesinhoud:

In deze workshop van 3 dagdelen gaan we in op hoe je een goede serie kunt opbouwen door het maken van een weloverwogen selectie en het bepalen van de meest passende volgorde.

We werken toe naar het samenstellen van twee series (over een nare en een fijne ervaring) die elkaars tegenpool zijn. Voorbeelden van onderwerpen kunnen zijn: vakantie, festival, week-end weg, etc. Het gaat erom dat je het onderwerp zelf hebt beleefd, dus niet een reportage waarbij je alleen als toeschouwer was.

Hiertoe neem je geprint werk mee (kan tot ca. 50 foto’s zijn) over je onderwerp (mag ook ouder werk zijn: 3-5 jaar oud). Hieruit zoeken we duo’s die contrasteren.

We gaan op zoek naar een selectie-norm, die per deelnemer kan verschillen. Daarbij ligt de focus op:

  • volgorde
  • verhaal
  • sfeer
  • afstand leren nemen van je werk
  • techniek (croppen, scherpte/diepte, licht/schaduw)

Extra

Voor wie wil is er de mogelijkheid naar een Spreekuur te komen. Zie hier voor meer info. Er zijn verschillende mogelijkheden, spreekuur Photoshop, Basisvragen, Series en selecties maken.

 

Kosten

€ 180,00 inclusief BTW.

Lescode

WS-SEL2018-01

Docent

Paul Vos

Aantal plekken

12

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Inschrijven

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit aanbod reeds is begonnen/voorbij is.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug