Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Ga met ons mee op excursie naar Forteiland Pampus!

Na de Frans-Duitse Oorlog van 1870 was het Nederlands bestuur bevreesd voor een aanval op Amsterdam. Men bouwde rondom Amsterdam een vestiging, de Stelling van Amsterdam. De Stelling is 135 kilometer lang, bevat 45 forten en is aangelegd van 1880 tot 1920. Onderdeel van de Stelling is Forteiland Pampus in de voormalige Zuiderzee.

Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland in het IJmeer. Het is aangelegd om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. We nemen een kijkje in het fort: je fotografeert op plekken waar je nog nooit geweest bent! Deze excursie is inclusief rondleiding en boottocht; de veerdienst brengt ons naar Pampus op afgesproken tijd. Met een museumkaart of stadspas mag je gratis het terrein op, indien je deze niet in je bezit hebt, dient er een toegangskaartje gekocht te worden.

 

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 12 oktober 2019

Tijd: 10.45 uur (check-in tijd voor de veerdienst naar Pampus) tot 15.15 uur. 

Vertrek: Bert Haanstrakade 1051 (buitenkant sluis)

Kosten: €75,-

Inclusief: Praktijkles met boottrip en privé rondleiding door forteiland Pampus. De bootreis en het entree van Pampus met privé rondleiding horen bij de trip. We gaan er hierbij van uit dat je een Museumkaart of stadspas bij je hebt. Zo nee, dan komt er een kleine toeslag bij.

 

 

 

Inschrijven

Tickets are not available as this aanbod has passed.

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.