Laden ons aanbod
  • Dit aanbod is voorbij.

Strobisten Fotografie I – ‘One small strobe’ – Ronald Koster

Je leert onder inspirerende leiding van ‘Master Strobist’ Ronald Koster de verborgen mogelijkheden van jouw flitser uit te buiten.

Nog steeds is de reportage flitser in veel gevallen een onderschat stuk gereedschap. In deze masterclass leer je manueel flitsen met je reportage flitser “los” van de camera (strobist fotografie). Hierdoor gaan er nieuwe creatieve deuren en ramen voor je open. Deze workshop is een begin van hét bewijs dat je met minimale investering/flitsapparatuur maximale eindresultaten kunt behalen…

 

Lesuren

Dagworkshop / master class op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur: 11 november 2017.

 

Na behandeling van de 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie, vertelt Ronald hoe hij zijn onderwerpen fotografisch benadert, hoe hij beredeneert en met de aanwezige omstandigheden omgaat. In een aantal effectieve oefeningen gaan de deelnemers elkaar onder begeleiding fotograferen. De deelnemers ontdekken spelenderwijs de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de reportageflitser. De deelnemers leren de reportageflitser op verschillende manieren manueel te gebruiken en flits- en omgevingslicht te controleren/balanceren om een goed belichte flitsfoto te maken.

 

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Waarom “los” en “manueel” van de camera flitsen?
  • De 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie.
  • Balanceren van omgevingslicht en flitslicht.
  • De omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht, en de “kaasstolp” theorie worden door middel van “zien” praktisch uitgelegd.
  • Verschillende manieren om slechts één reportage flitser effectief in te zetten.
  • Pro (strobist) lightshapers of zelf maken?
  • Ontleden van flitsfoto’s
  • Werkwijze

 

WAT NEEM JE AAN HET EIND VAN DE DAG MEE NAAR HUIS?
Aan het einde van de dag kan je manueel en los van je camera flitsen. Door logisch na te denken en te beredeneren ben je in staat om met een reportage flitser een goed belichte foto maken (zonder externe lichtmeter). Je kunt de omgekeerde kwadratenwet praktisch toepassen, heb je kennis gemaakt met het gedrag van licht, begrijp je hoe licht werkt en is het belang van lightshapers duidelijk. Kortom je begrijpt hoe je controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s.

 

Kosten

€ 155,00 inclusief BTW

 

Lescode

DAGWS-STROB1-RK2017

Docent

Ronald Koster

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Galerie cursisten

Wil je weten wat je kunt als je deze cursus of workshop hebt afgerond? Kijk dan naar de galerie van onze cursisten.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

 

Inschrijven

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijnen 7 en 10, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 52, 53, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug