Laden ons aanbod
Dit aanbod is voorbij.

Workshop Vervolg Flitsen

Deze workshop is een vervolg op de workshop Basis Flitsen (als dagworkshop).

 

Lesuren

Twee lessen van 3 uur op dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur: 12 en 19 december 2017 (lessen deels in de studio)

Meenemen: camera, met ingebouwde flitser of met losse reportageflitser, instructieboekje camera en flitser, statief (als je dat hebt). Neem triggers (als je die hebt) mee!

 

Wat gaan we doen?

  • We gaan een reportage met elkaar als onderwerp met flitslicht maken bij een café in de buurt.
  • We gaan op straat scherpe portretfoto’s maken van elkaar met lange sluitertijden. Met flitslicht buiten op straat zonder statief.
  • We gaan werken met flitsers met radio besturing. Radio besturingen zijn aanwezig. Je werkt in groepjes, dus ook zonder reportage flitser kun je ermee werken. Jouw docent neemt extra reportage flitsers mee.
  • Je krijgt voor de eerste les een opdracht* mee waardoor je heel anders tegen het combineren van flits en omgevingslicht aan gaat kijken.
  • Er is tijd om alle vragen over flitstechniek te beantwoorden. Neem bij jouw vraag ook een “mislukte” foto mee.

Optioneel: Met de groep op zaterdagavond naar dansschool Kluver. Met flits in combinatie met lange sluitertijden leer je spectaculaire foto’s maken.

* De opdracht:

Uitgangspunt is een tegenlicht situatie waarbij jouw model in de schaduw staat. Voor de opdracht zal je voor elke foto een verschillende opstelling moeten gaan bedenken. Het kan goed werken van te voren vast een schetsje te maken.
Neem de foto mee op de volgende manier: geprint, op laptop of op tablet. Heb je een aantal mogelijkheden onderzocht: neem ook deze foto’s mee.
Foto 1: Het model is het onderwerp, de omgeving de omlijsting. Zet jouw onderwerp op een weloverwogen plek neer in de omgeving die jij koos. Bepaal zo precies mogelijk de hoeveelheid flitslicht die je op jouw onderwerp hebben wilt en de hoeveelheid omgevingslicht die je in de foto toelaat. 
Foto 2: De omgeving is het onderwerp, het model de figurant. Bepaal zo precies mogelijk de hoeveelheid flitslicht die je op jouw onderwerp hebben wilt en de hoeveelheid omgevingslicht die je in de foto toelaat. Dat zijn nu waarschijnlijk heel andere verhoudingen. Let op de houding van je model. Hij/zij is nu immers geen onderwerp meer.

Extra

Voor wie wil is er de mogelijkheid naar een Spreekuur te komen. Zie hier voor meer info. Er zijn verschillende mogelijkheden, spreekuur Photoshop, Basisvragen, Series en selecties maken.

 

Kosten

€ 125,00 inclusief BTW.

Lescode

WS-FLV2017-01

Docent

Ariane James

Aantal plekken

14

Alternatieve data

Kun je op bovenstaande data niet? Kijk dan naar de alternatieven voor deze cursus of workshop.

Factuur

Je ontvangt een factuur als je je betaling hebt afgerond.

 

Wat je ook moet weten…

 

Wie zijn aanwezig

3 personen hebben zich aangemeld voor Workshop Vervolg Flitsen

  • Harry van Noord

Inschrijven

Ons adres is: Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tram (lijn 1, 7 en 19, halte Weesperplein) en metro (lijnen 51, 53, 54, station Weesperplein). Fotogram is gesitueerd ter hoogte van het Amstelhotel, vlakbij de Amstel.

Terug