Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

Video & montage (online)

Je weet waarschijnlijk wel hoe je een foto kan maken. Maar hoe zit het met bewegend beeld? Tegenwoordig heb je geen grote videocamera meer nodig om een kwalitatief goede video te maken. Met een goed idee, een (foto)camera en simpele software kun je al professionele audiovisuele producties maken. Wil je leren hoe je het creatieve- en technische proces moet doorlopen voor het creëren van bewegend beeld? Dan is de cursus Video & Montage iets voor jou!

Video is een populair medium, omdat je er op een snelle en overzichtelijke manier veel informatie mee kunt overbrengen. In deze online cursus leer je hoe je van een idee naar een interessante video toewerkt.

Je leert veel over de videofunctie op je camera. Hoe stel je deze op de beste manier in? Hoe zorg je ervoor dat alles scherp in beeld is? Waarom heb je met frame-rate en compressie te maken en hoe zorg je voor een interessante compositie of camerabeweging? Je leert verschillende technieken waarmee je zelf controle hebt over het opnemen van beelden.

De volgende stap is het monteren van je opgenomen materiaal. Hoe krijg je videomateriaal in een montage programma en hoe verwerk je dit tot een soepel lopende video? Met tips en tricks over geluid, titels en kleurcorrectie maak je de beelden helemaal af en kom je te weten hoe je je video geschikt maakt voor bijvoorbeeld een website, een presentatie of verschillende social media.

Tijdens de digitale lessen van de cursus Video & Montage wordt er eerst gewerkt met kleine oefeningen en thuiswerkopdrachten om de basistechnieken aan te leren. Als eindproduct van de cursus maak je ook een eigen korte film, reportage, interview of sfeervideo, waar alle nieuw aangeleerde technieken in terug zullen komen. Er wordt hierbij ook aandacht besteed aan hoe je een eigen creatief idee omzet tot een uitvoerbaar concept en wordt er gekeken naar welke praktische zaken hier allemaal bij komen kijken. Hierdoor kan je, ook na deze cursus, zelf aan de slag met het maken van je eigen video's.

Op het programma:

 • Filmen met je camera, het leren omgaan met de beste instellingen.
 • Veel tips & tricks voor het maken van mooi bewegende beelden.
 • Het omzetten van de opgenomen beelden tot een soepele montage in Adobe Premiere Pro (overzichtelijke, maar zeer uitgebreide en professionele editing tool).
 • Finetunen van je materiaal, d.m.v. muziek/geluid, titels, beeldstabilisatie en kleurcorrectie.
 • Het uitdenken van een idee voor een eigen video
 • Het uitwerken van dit idee tot een bruikbaar concept
 • Praktische zaken die bij een filmproductie komen kijken
 • Het realiseren van je eigen bedachte korte video.

Cursuskosten:

Het volgen van de cursus Video & Montage kost €383,- incl. btw.

Online cursus:

Met de huidige maatregelen van het RIVM in acht genomen, verwachten wij deze cursus in het najaar van 2020 online gegeven zal worden. Mochten de regels tegen die tijd versoepelen, dan is het mogelijk dat de cursus toch op locatie gegeven zal worden.

Aantal lessen:

6 x 3 uur

Toelating:

Voor de cursus Video & Montage is technische basiskennis (zoals geleerd in de Basiscursus Fotografie of elders) vereist.

Benodigdheden:

Adobe Premiere Pro: Om aan deze cursus mee te kunnen doen, is het noodzakelijk om de videobewerkingstool van Adobe op je computer geïnstalleerd te hebben. Deze software is één van de meest uitgebreide editingtools op de markt en gemakkelijk om aan te leren. Eén van de grootste voordelen van deze tool is dat er gemakkelijk samen kan worden gewerkt met andere software van de zelfde maker, zoals After Effects (visual effects, animatie), Audition (geluid) en Speedgrade (kleurcorrectie).

In overleg kan je ook met een andere tool werken. Dit betekend vaak dat je zelf wat meer moet uitdenken of en waar de besproken functies en handelingen in je eigen software te vinden zijn.

Startdata

Helaas zijn er op dit moment geen startdata beschikbaar voor deze cursus

Praktische informatie

 • Kosten: €383,-
 • Toelatingseisen: ja (basis+)
 • Niveau: gemiddeld
 • Duur: 6 x 3 uur
 • Tempo: wekelijks
 • Voertaal: Nederlands

Cursuskosten (€383,-)

Het volgen van deze cursus kost €383,- incl. btw. 

Vervolgmogelijkheden

Na het volgen van deze cursus kan je doorstromen naar al onze andere verdiepende cursussen voor gevorderden.

Statief

Om aan deze cursus mee te kunnen doen, is het erg ...

Camera met videofunctie

Om aan deze cursus mee te kunnen doen, dien je een...

Misschien vind je dit ook interessant

© Edward van Drongelen

© Edward van Drongelen

Vervolgcursus

Video & montage (online)

6 x 3 uur | €383,-

© Sanne Broks

© Sanne Broks

Basiscursus

Basiscursus Fotografie

6 x 3 uur | €383,-

© Rob Broeckman

© Rob Broeckman

Vervolgcursus

Vervolgcursus Fotografie

7 x 3 uur | €447,-