Onderdeel van

Waar bent u naar op zoek?

"Ik kreeg les van een bevlogen docent die met veel geduld en kennis van zaken op alle vragen ingaat."

- Robert, cursist Fotogram

Technische cursussen

Als beeldmaker komt er veel meer kijken bij het maken van een mooie foto dan het bedienen van alleen je camera. Hoe fotografeer je op een evenement of onder slechte lichtomstandigheden met een (reportage)flitser? Hoe bewerk je jouw foto's in Lightroom en Photoshop tot een aantrekkelijk beeld? In onze technische cursussen leren we jou wat er nog meer komt kijken bij het maken van een goed beeld.

In de categorie Techniek vind je de cursussen die jou praktische skills kunnen bijbrengen om jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen. Daaronder valt bijvoorbeeld beeldbewerking: het op de juiste manier bewerken van een foto kan immers een groot deel van het eindresultaat bepalen. En ook flitstechniek is een vaardigheid waar de nodige uitdagingen bij komen kijken. Voor welke cursus kies jij?

Cursus Basis Lightroom: In de cursus Basis Lightroom ga je aan de slag met bewerkingssoftware Adobe Lightroom Classic: een onmisbaar programma voor iedereen die verder wil met fotografie. Deze ‘workflow’-software biedt je de mogelijkheid om je foto’s te importeren en overzichtelijk te catalogiseren in de bibliotheek en ze te groeperen door middel van labels en verzamelingen. Ook vormt Lightroom Classic een prachtige omgeving om jouw foto’s te bewerken. Na afronding van deze cursus heb jij de belangrijkste functies van deze software helemaal onder de knie.

Cursus Basis Photoshop: In de cursus Basis Photoshop maak je kennis met de waanzinnige wereld van Photoshop en leer je de basis van beeldbewerken. Deze cursus biedt de beginnende beeldbewerker alle benodigde basistechnieken: zo leer je omgaan met lagen en maskers en ga je aan de slag met diverse gereedschappen, bewerkingsmenu’s en filters. Na afronding van deze cursus zijn de meest gebruikte tools in Photoshop voor jou geen geheim meer!

Cursus Flitstechniek: Als je om leert gaan met je (reportage)flitser ontdekt dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Niet alleen krijg je de techniek aangereikt om in lastige lichtsituaties goede foto’s te maken, ook leer je met flitslicht de juiste onderwerpen te accenturen in je foto. Wil je leren werken met een reportageflitser, of de ingebouwde flitser beter leren bedienen? Dan is de cursus Flitstechniek perfect voor jou.

Lees meer Lees minder
Moeilijk kiezen?

Moeilijk kiezen? Stel je wensen in en wij maken het wat makkelijker!

© Ronald Koster

© Ronald Koster

Technische cursussen

Flitstechniek (intensief)

1 x 4 uur | €85,-

© Ariane James

© Ariane James

Technische cursussen

Basis Lightroom (online)

2 x 1,5 uur | €129,-

© Ariane James

© Ariane James

Technische cursussen

Basis Photoshop (online)

2 x 1,5 uur | €129,-

Filter je voorkeuren