Waar bent u naar op zoek?

Theaterfotografie

Tijdens de cursus Theaterfotografie duiken we in de magie van theater en de uitdagingen die komen kijken bij het vastleggen van wat er op het toneel gebeurt. Het inspelen op onverwachte veranderingen in licht en toneelbeeld kan immers knap lastig zijn. Hoe ga je om met de slechte lichtomstandigheden, beweging op het toneel en het vastleggen van het verhaal dat wordt verteld?

Praktijkervaring opdoen mag in deze cursus natuurlijk niet ontbreken: een deel van de lessen wordt dan ook gegeven in het theater, waar je bijvoorbeeld leert omgaan met fotograferen met theaterlicht. Vooraf bereiden we je uiteraard voor op hoe je in een theater fotografeert, hoe je omgaat met slecht licht en hoe je werkt met de autofocus in deze situaties. Ook halen we inspiratie uit het werk van verschillende professionele theaterfotografen.

Op het programma:

  • Aan de hand van de meegebrachte foto’s van een set inspirerende voorbeelden bereidt iedereen zich voor op het fotograferen in het theater. Ook bereiden we ons technisch en inhoudelijk voor.
  • We fotograferen een voorstelling in het theater, waar we alle geleerde technieken in de praktijk kunnen brengen. 
  • Het gemaakte werk wordt besproken en er wordt een korte demo gegeven met bewerkingssoftware Lightroom. Na afloop van de cursus heeft de cursist de mogelijkheid om 3 foto's op te sturen met een beeldbewerkingsvraag.

Cursuskosten:

Het volgen van deze cursus kost €383,- incl. btw. Houd daarnaast rekening met bijkomende kosten voor het printen van gemaakt werk. 

Aantal lessen:

6 x 3 uur

Toelating:

Voor deze cursus is technische basiskennis (zoals geleerd in de Basiscursus Fotografie of elders) vereist.

Voorbereiding voor les 1:

Heb jij al eerder foto's gemaakt tijdens een theatervoorstelling of concert? Aarzel dan niet om ze mee te nemen. Simpele kleine prints of vertoning op laptop of tablet is voldoende.

Startdata

Helaas zijn er op dit moment geen startdata beschikbaar voor deze cursus

Praktische informatie

  • Toelatingseisen: ja (basis+)
  • Niveau: gemiddeld
  • Duur: 3 x 3 uur
  • Tempo: wekelijks
  • Voertaal: Nederlands

Cursuskosten (€383,-)

Het volgen van deze cursus kost €383,- incl. btw. Houd daarnaast rekening met bijkomende kosten voor het printen van gemaakt werk. 

Vervolgmogelijkheden

Na het volgen van deze cursus kan je doorstromen naar al onze andere verdiepende cursussen voor gevorderden.

Misschien vind je dit ook interessant

© Sanne Broks

© Sanne Broks

Basiscursus

Basiscursus Intensief (zomerweek)

5 x 3,5 uur | €383,-

© Anne van Zantwijk

© Anne van Zantwijk

Reportage

Theaterfotografie

6 x 3 uur | €383,-

© Ariane James

© Ariane James

Landschap

Landschapsfotografie

6 x 3 uur | €383,-