DE MISSIE VAN FOTOGRAM

Fotogram biedt een leertraject aan waarin je, startend vanaf nul, een uitgebreid palet aan fotografische mogelijkheden aangeboden krijgt.

Alle lessen vanaf start tot vergevorderd zijn doorregen met praktijklessen. In elke cursus of workshop komt altijd ook een nieuw stukje techniek aan bod.

ALLES START BIJ DE BASISCURSUS

Alles start bij de cursus Basis Fotografie met Praktijk. Hier leer je alle basisvaardigheden. Dit is het fundament waar je op verder bouwt.

Weet je al veel, maar wil je jouw basiskennis toch weer wat opfrissen, dan bieden wij daarvoor een Basis Fotografie Gevorderden aan. Deze kun je aanvullen met een workshop Basis Flitsen (ook als Flitsen Dagworkshop). Bij deze twee ligt het tempo iets hoger en gaan we iets dieper op de materie in.

Wil je puur spelen met jouw fotografie, leer dan de wonderen van de Smartphone Fotografie kennen bij Nico Brons. Maar dat spelen is niet voor niets, zonder spel geen verwondering. Zonder verwondering geen creativiteit.

Een workshop is tijdens of na een basiscursus of later in jouw leercurve een goede keuze om kort en laagdrempelig een onderwerp te onderzoeken: Fotocompositie, Streetlife Fotografie, Nightlife Fotografie.

Je verdrinkt al gauw in je foto’s: kies dan een workshop Fotoselecties Maken.

Of je kiest om je technisch te bekwamen door Studiotechniek (ook als Studiotechniek Dagworkshop) of beeldbewerking (Basis Lightroom of Basis Photoshop) te gaan doen. Je kunt ook kiezen voor een Lightroom Dagworkshop en Photoshop Dagworkshop.

NA EEN BASISCURSUS START EEN EERSTE STAP NAAR VERDIEPING

Na een Basiscursus start een eerste stap op weg naar verdieping. In de cursus Vervolg Fotografie met Praktijk is seriematig werken het tool om op zoek te gaan naar jouw eigen verhaal. De foto zelf is niet meer het doel maar het middel om dat verhaal te vertellen. Omdat dit samen met de basiscursus een brede technische en inhoudelijke basis biedt voor jouw fotografie bieden we deze twee samen als een pakket met korting aan: je krijgt automatisch na het voltooien van je Basiscursus een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op de Vervolgcursus als je je daarvoor binnen 3 maanden inschrijft.

Na een vervolgcursus kun je als gevorderd fotograaf allerlei smaken gaan onderzoeken. Ligt jouw hart bij Portret Fotografie, Reportage Fotografie, Architectuur Fotografie, Infrarood Fotografie, Product Fotografie en Dans Fotografie? Bij elk van deze cursussen ben je op zoek naar jouw benadering, jouw taal, jouw insteek.

Misschien wil je op dit niveau meegenomen worden in de beeldtaal van een fotograaf van naam, zoals Carla Kogelman met haar cursus Kinderfotografie?

Er zijn ook workshops op hoger niveau. Ronald Koster leert je te toveren met flits en omgevingslicht met radiografisch aangestuurde flitsers: Strobisten Fotografie I. Met beeldbewerking zijn er vervolgworkshops Lightroom en Photoshop. Eduard de Kam leert je de geheimen van de Zwart-wit Fotografie.

Vergevorderd

In de cursussen daarna ben je vergevorderd. Je gaat nu verder dan die mooie serie, dat prachtige beeld. Welke emotie of boodschap wil je overbrengen? En hoe doe je dat zonder veel tekst en uitleg? Bij Redactionele Portret Fotografie maak je een portret met een duidelijke boodschap die goed moet communiceren naar de lezer van een krant of tijdschrift. Bij Conceptuele Fotografie is jouw foto een venster naar jouw werkelijkheid. Hoe vertaal je jouw emotie in een beeld? Wie ben jij en wat wil je vertellen? Ronald Koster geeft aan vergevorderden de masterclass / workshop Strobisten Fotografie II; hierdoor gaan er nieuwe creatieve deuren en ramen voor je open.

Verder?

Wil je je nog verder ontwikkelen, dan kun je binnen hetzelfde gebouw doorstromen naar de Fotoschool of de Fotoacademie.

EXTRA VAN FOTOGRAM

We bieden ook de mogelijkheid om jouw fotowerk te laten zien aan een groter publiek. Cursussen worden afgesloten met een presentatie of een tentoonstelling in onze eigen galerie aan de Sarphatistraat. Om het jaar organiseren wij ofwel de Fotogram Prijs ofwel het Festival-OFF. De Fotogram Prijs (onze fotowedstrijd) wordt bovendien afgesloten met de uitgave van een prachtig fotoboek. Elk jaar heb je dus de kans om je werk te presenteren en een eerste naam te maken als fotograaf.

Verder zijn er altijd fototrips naar bijzondere plekjes, rondleidingen door fotomusea zoals het Foam, lezingen en natuurlijk onze Open Dagen. Allemaal mogelijkheden om op een inspirerende wijze kennis te maken met onze werkwijze en met ons team.

Is de cursus of de workshop die je zoekt nog niet ingepland of net geweest? Meld je aan voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Nieuwsbrief

Lees ons laatste nieuws

Creativiteit zonder techniek is als een gebouw zonder fundament.

Ariane James, Fotogram

5% KORTING ALS JE TWEE ITEMS COMBINEERT

Combineer bijvoorbeeld Portret Fotografie met Redactionele Portret Fotografie

GA NAAR ONS AANBOD EN COMBINEER
EXPOSITIE ZIEN OF FOTOWERK OPHALEN OF AFGEVEN?

MAANDAG – VRIJDAG

9:00 ~ 17.00 uur

ZATERDAG

10:00 ~ 17.00 uur

ZONDAG

gesloten

GESLOTEN TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES.
WIL JE IEMAND VAN DE STAF VAN FOTOGRAM SPREKEN? MAAK EEN SPRAAK: INFO@FOTOGRAM.NL