Architectuur

360,00

Over hoe jij kijkt en hoe je dat vertaalt naar een architectuurbeeld met een duidelijke signatuur. Over de rol van een gebouw en hoe je die vertaalt in beelden. En: Hoe bepaalt de buurt de architectuur en de architectuur de buurt? Wat is de rol van de mens daarbij? Als extra opdracht onderzoek jij wat een conceptuele architectuurfoto is.

En natuurlijk over de techniek onder de motorkap: Hoe werk je met grote contrasten, wat is een tilt shift objectief en hoe ‘onthoek’ je een gebouw?

Wissen
SKU: ARCH2017-01 Categorieën: , , , ,

Beschrijving

 

>>Misschien wil ik deelnemen aan deze cursus, wil je mij vrijblijvend op de interesselijst plaatsen en op de hoogte houden?

 

Zes lessen van 3 uur.
Niveau: 4
Cursus: Architectuur

Data najaar 2017:
14/10, 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11, zaterdagmiddag 13.30- 16.30 uur

De eerste keer meenemen een architectuur serie met als thema ‘licht’. Laat hierin het licht een belangrijke rol spelen (kijk eens door jouw oogharen).

1) Info op rechts belichten. Info filtergebruik. Pitches verdelen.
Bespreken eigen series. Wat is een fotoserie? Eye voorbereiden. Over Lucien Hervé, zijn licht- en filtergebruik, en zijn zoeken naar de essentie. Opdracht Hervé voor les 3.

2) Praktijkles bij het Eye gebouw. Polarisatie en verloopfilters worden verzorgd. Op zoek naar jouw essentie van dit gebouw.

3) Info lens- en perspectiefcorrecties met Photoshop en lightroom. Info contrastbeheersing en HDR. Opdracht Hervé bespreken.
Bespreken Eye. Voorbereiden OBA. Twee pitches over de OBA en het Oosterdokseiland.

4) Praktijkles in de OBA. Ieder kiest een eigen insteek: de functionaliteit, de toegankelijkheid, de ruimtelijkheid, het concept,.. Maak een fotoserie met deze insteek.

5) OBA bespreken. Info over conceptuele architectuurfotografie plus opdracht. Twee pitches over conceptuele architectuurfotografie.

6) Conceptuele architectuurfoto’s bespreken.
Openbare Presentatie van alle mooiste foto’s.