Conceptueel fotograferen

600,00

In de conceptuele groep trek je jouw eigen plan. Je kiest een persoonlijk project waarmee je fotografie als taal gebruikt. De bedoeling is dat je verder komt dat die prachtige architectuur- of landschapsfoto en het landschap of het gebouw als middel gebruikt om je uit te drukken, om jouw verhaal te vertellen. We werken toe naar een expositie in de lente van 2018.

Wissen
SKU: Conceptueel Categorieën: , , ,

Beschrijving

Niveau: 5
Specialisatie: Conceptueel Fotograferen
Het programma (9 lessen):
Lesdata 2017-2018: zaterdagochtend 10.00-13.00 uur
2017: Blok 1 7/10, 4/11, 2/12,
2018: Blok 2 20/1, 10/2, 10/3, Blok 3 14/4, 12/5, 16/6.

Docent: Ariane James
Kosten: € 600,-
Locatie: Sarphatistraat 35 Amsterdam

In deze cursus ga je dieper dan een mooie en interessante foto. Een Conceptuele foto is meer dan wat je ziet. Het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. Toch moet het beeld ‘verstaanbaar’ zijn zonder tekst of uitleg. 

Met als extra’s: filtstechniek, dagtrip naar Luik, de spectaculaire rol van standpunt, verhalen vertellen en over hoe je een edit maakt.

Wil je jezelf bijspijkeren wat flitsen betreft dan kun je met 30% korting deze flitsworkshop kiezen in combinatie met de Conceptuele cursus.

De eerste bijeenkomst neem je een opzet van een nieuw eigen project mee. 

 Blok 1: Extra: Met flitslicht ga je de wereld met licht naar jouw hand zetten.

– les 1: 1e opzet Eigen Concept van iedereen.

Info flitstechniek (info over radiobesturingen, manueel flitsen en inspiratie met wat er allemaal mogelijk is met flitslicht)

Opdracht ‘lucht’ voor les 3.

– les 2: Naar Ruigoord/NDSM/Hembrug.. Praktijkles creëren met omgevingslicht en flitslicht.

– Les 3: 2e opzet Eigen Concept van iedereen. Bespreken praktijkles creëren met flitslicht. Demo Profoto flitsers (ik vraag Brendan de Clercq). Bespreken opdracht Lucht.

 

Blok 2: Dagtrip naar Luik, het station, en over fotoverhalen maken.

-Les 4: Team samenstellen dat de Luik reis voorbereidt. Info over fotoverhalen en over het maken van een goede edit. Iedereen krijgt een kort verhaal toegespeeld als leidraad.

3e opzet Eigen Concept van iedereen

-Les 5: Dagtrip Thema: een fotoverhaal maken. (visual story telling). In Luik maakt iedereen ook foto’s voor het eigen Concept.

-Les 6: Werken aan de Edit van het gemaakte fotoverhaal. Iedereen neemt 40 foto’s uitgeprint mee op 10-15. Iedereen kiest een set foto’s van een ander en maakt daarvan een edit. Die bespreken we en leggen we naast de edit die de fotograaf zelf maakte..

Opdracht Standpunt voor les 9. Voorbereiden expositie. Afspraken uitnodigingen plus datum inrichten prikken.

 

Blok 3: Expositie en de Talen van de Fotografie.

Les 7: 4e opzet Eigen Concept van iedereen: laatste bespreking. Laatste voorbereidingen expositie. Inspiratie over de Talen van de Fotografie.

Les 8: Verrassingsles. Onderwerp: de talen van de Fotografie. Opdracht standpunt bespreken.

Les 9 Bespreken verrassings les. Opdracht standpunt bespreken.

Andere suggesties…