Workshop vervolg ”Lightroom”

175,00

Leer eindelijk goede prints te maken!

Een goede print/afdruk is het resultaat van een goede opname die optimaal bewerkt is. De belichting bij de opname, het instellen van de kleuren bij de bewerking en het aanpassen van de foto dat is het uitgangspunt. Zo laat je met de foto zien wat jouw bedoeling is. 

Technisch gezien is het het mooist om doortekening te houden in de hele foto, in elk geval in de lichtste partijen, liefst ook in het donker. Dat moet bij de opname eigenlijk al goed gaan.

De voorwaarden zijn dat je een goed gekalibreerd beeldscherm op een daarvoor geschikte plek gebruikt zodat je ook echt ziet wat je hebt. Dan gebruik je de instellingen van de printer, het printerprofiel met name, voor het maken van de afdruk. Bij de juiste verlichting zal die afdruk dan verregaand gelijk zijn aan wat je zelf op het beeldscherm gemaakt hebt.

Op voorraad

SKU: LRV_2017 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Niveau: 2
Workshop: Lightroom Vervolgcursus

Data: 3 dagdelen, verdeeld over 2 zaterdagen:
1 juli: les 1 – 10.00-12.30 u. en les 2: 13.30-16.00 uur;
8 juli: les 3- 10.00-12.30 u.

Docent: Eduard de Kam
Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam
Kosten:  € 175,-

Lightroom, vervolg; drie dagdelen door Eduard de Kam
Een stap verder in Lightroom: zet de puntjes op de i door je foto’s te ordenen, bewerken en het printproces te optimaliseren in deze praktische workshop, gegeven door een zeer ervaren fotograaf/docent.
1. Het werken met de catalogus, van importeren met eigen vaste instellingen, keuzelijsten voor trefwoorden, de kaartmodule tot het zoeken met de filters en slimme verzamelingen. En natuurlijk selecteren en opruimen. Het inrichten van je werkplek en de beeldscherm kalibratie.
2. Het bewerken van foto’s, de werking van de verschillende gereedschappen, omgaan met de tooncurve en het verschil in resultaat van aanpassingen met belichting of curve. Speciale mogelijkheden zoals transformatie en het automatiseren van technische correcties.
3. Het printen, waarbij nog even wordt teruggegrepen naar het bewerken. Dan gaat het over de instellingen voor kleurbeheer, het elektronische voorbeeld en het bewaren van printinstellingen waardoor het heel eenvoudig wordt om later andere foto’s op precies dezelfde manier af te drukken.