unnamed

NOOR_Fotogram Weekend Seminar met Kadir van Lohuizen

595,00

Schrijf u hier in

SKU: 100 Categorie:

Productbeschrijving

Fotogram en NOOR kondigen een nieuwe serie weekendseminars aan bij Fotogram.
Deze lente nodigen we je uit voor de workshop met Kadir van Lohuizen waarin het gaan om het selecteren en groeperen van jouw fotoverhalen.
 
Seminar ‘Selecteren en Series’ met Kadir van Lohuizen:
6-7 Mei 2017 Amsterdam
In dit seminar leer je verhalen te vertellen door zorgvuldige series te maken van jouw fotowerk. Een selectie van de aanmeldingen zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan het seminar met als thema ‘Amsterdam Now’. In de workshop neem je een ruime selectie beelden mee en helpt Kadir je om er een visueel verhaal van te maken.
 
Kadir van Lohuizen laat zien hoe je jouw verhaal kunt vormgeven en verfijnen. Dit gaat verder dan techniek, het gaat hier om het maken van een storyboard, om een precies idee van wat je vertellen wilt, om een precieze volgorde en selectie.
 
Kadir zal ook zijn projecten laten zien en vertellen over zijn selectiecriteria. In de groep worden jouw beelden getoond, geëvalueerd en waar nodig opnieuw gevormd tot een goed verhaal.
 
Eén deelnemer zal worden uitgenodigd voor een expositie bij Naarden-Off 2017.
 
Kadir van Lohuizen heeft in zijn lange carrière als fotojournalist vele thema`s en gebeurtenissen vastgelegd, waaronder conflicten in Afrika en het Midden-Oosten. Maar het meest bekend is hij waarschijnlijk om zijn langlopende projecten over de zeven wereldrivieren, over de diamantindustrie, en over migratie in Amerika. Kadir heeft vele prijzen ontvangen voor zijn werk, waaronder twee World Press Photo awards. In 2000 en 2002 was hij jurylid van de World Press wedstrijd. Een jaar later trad hij toe tot de Raad van Toezicht van World Press Photo. Kadir geeft veel lezingen en masterclasses en woont in Amsterdam.
 
Data
Early-bird deadline met gereduceerd tarief (zie hieronder):  25 maart 2017 23:59 CET
Laatste aanmeld datum: 8 April 2017 23:59 CET
Werk opdracht : 9 April – 5 May 2017
Data workshop: 6-7 May 2017
 
Details
Maximum aantal deelnemers: 10
Het seminar is in het Nederlands (Engels is ook mogelijk)
 
Kosten:
Gereduceerd tarief – EUR 545 (3 plaatsen beschikbaar) inclusief BTW
* Gereduceerd tarief is ook van toepassing als je je tegelijkertijd voor de seminar van Kadir van Lohuizen in mei en die van Alixandra Fazzina in juli inschrijft.
 
Reguliere prijs voor de seminars – EUR 595 inclusief BTW
 
Vereisten:
Technische kennis van jouw camera
Nederlandse taalvaardigheid (bij Fazzina ook Engelse taalvaardigheid vereist)
Belangstelling voor visual storytelling
 
Inschrijving:
Schrijf u hier in voor deze seminar. U kunt zich via deze link ook inschrijven voor voor de seminar van Alixandra Fazzina, mocht u zich voor beide seminars willen inschrijven. Er wordt op basis van portfolio en uw motivatie beoordeeld of deze seminar geschikt voor u is