Redactioneel portret

460,00

Maak een overtuigend redactioneel portret!

Een redactioneel portret is een krachtige portretfoto voor in een krant of tijdschrift die het verhaal ondersteunt. Met deze cursus wil Annemarieke van den Broek jullie uitdagen om op verschillende manieren en met verschillende technieken een portret met een duidelijk doel te maken. Tevens komt Photoshop aan bod.

Op voorraad

SKU: RP2017-01 Categorieën: , , , , ,

Beschrijving

In 1985 opende ze haar studio in Amsterdam en werkte voor verschillende opdrachtgevers uit binnen- en buitenland. Voornamelijk in de reclame, waardoor ze een verscheidenheid aan technieken en stijlen beheerst.

Bij een redactioneel portret moet vaak ter plekke geïmproviseerd worden. Waar zet je het model neer, hoe is het licht, wat geeft een spannend beeld, welke lens gebruik je, hoe ga je met het model om? In de studio kan je van te voren het licht bepalen en alle aandacht geven aan de regie van het model.

Niveau: 5
Data voorjaar 2017:
 dinsdagavond 28/3, 11/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6, 19.30-22.30 uur.
Docent: Annemarieke van den Broek
Kosten: € 460,-.
>>Aanbieding vanaf 24-3 € 40,- lentekorting!

 

Les 1 Iedereen heeft een mooi voorbeeld van een portret uit een krant of tijdschrift bij zich. Info over het portret in de krant. Voorbereiden studioles. In kleine groepjes maken mensen plan om met een model de volgende keer in de studio te gaan uitvoeren. Per groepje zorgen de cursisten voor een model voor les 2. Mailadressen van elkaar doorspelen (via administratie)

Les 2 Redactioneel Portret in de Studio.

Les 3 Bespreken studio les. Paar mooiste foto’s uitzoeken voor de eindpresentatie de laatste les. Opdracht winkelier: Iedereen gaat met daglicht een portret maken van een winkelier in zijn toko. Met kort interview.

Voorbereiden les 4. Daarin gaat men in groepjes een portret maken bij een krantenkop. Visagie? Twee pitches over het portret in krant of tijdschrift (5 min) door cursisten voor les 5 verdelen. Annemarieke vertelt over haar werk met fotovoorbeelden.

Les 4 Portret bij krantenkop maken in de Studio.

Les 5 Portret bij krantenkop in de Studio bespreken. Bespreken opdracht Winkelier.
Pitches. Van alle gemaakte werk de mooiste foto’s uitzoeken. Persoonlijke opdracht. (iedereen krijgt een eigen opdracht om aan zwakke kanten te werken). Openbare Presentatie van de mooiste foto’s van de volgende les tijdig doorgeven aan Petra van Velzen, dan komt dat op de site. Cursisten nodigen gasten hiervoor uit en sturen een paar beelden door aan Petra (petra@petravanvelzen.com).

Les 6 Persoonlijke opdracht plus Vragenuurtje. (Laatste 1,5 uur: Openbare Presentatie van de mooiste foto’s).