Workshop Strobist I – ‘One small strobe’ – Ronald Koster

155,00

Je leert olv master strobist Ronald Koster de verborgen mogelijkheden van jouw flitser uit te buiten.

Nog steeds is de reportage flitser in veel gevallen een onderschat stuk gereedschap. In deze masterclass leer je manueel flitsen met je reportage flitser “los” van de camera (strobist fotografie). Hierdoor gaan er nieuwe creatieve deuren en ramen voor je open. Deze workshop is een begin van hét bewijs dat je met minimale investering/flitsapparatuur maximale eindresultaten kunt behalen…

Wissen
SKU: WSV-STROB-RK2017-01 Categorieën: , , , , , ,

Beschrijving

Niveau: 3 (je dient bekend te zijn met de manuele camera-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarden)
Workshop: Strobist 1 – ‘One small Strobe’ – door Ronald Koster
Najaar 2017:
-zaterdag 11 november 2017 – van 10.00 tot 17.00 uur
voorjaar 2018:
-zaterdag 20 januari 2018 – van 10.00 tot 17.00 uur
Docent: Ronald Koster
Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam
Kosten: € 155,-

Na behandeling van de 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie, vertelt Ronald hoe hij zijn onderwerpen fotografisch benadert, hoe hij beredeneert en met de aanwezige omstandigheden omgaat. In een aantal effectieve oefeningen gaan de deelnemers elkaar onder begeleiding fotograferen. De deelnemers ontdekken spelenderwijs de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de reportageflitser. De deelnemers leren de reportageflitser op verschillende manieren manueel te gebruiken en flits- en omgevingslicht te controleren/balanceren om een goed belichte flitsfoto te maken. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

– Waarom “los” en “manueel” van de camera flitsen
– De 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie
– Balanceren van omgevingslicht en flitslicht
– De omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht,      en de “kaasstolp” theorie worden door middel van “zien” praktisch uitgelegd.
– Verschillende manieren om slechts één reportage flitser effectief in te zetten
– Pro (strobist) lightshapers of zelf maken?
– Ontleden van flitsfoto’s
– Werkwijze

AANBEVOLEN APPARATUUR
DSLR camera met lens en hotshoe contact, eventueel je eigen reportage flitser, opgeladen accu’s en een lege geheugenkaart. Dit alles aangevuld met veel goede zin. Er zijn voldoende triggers en flitsers aanwezig. Als het droog is gaan we ook naar buiten, zorg voor warme kleding!

WAT NEEM JE AAN HET EIND VAN DE DAG MEE NAAR HUIS
Aan het einde van de dag kan je manueel en los van je camera flitsen. Door logisch na te denken en te beredeneren ben je in staat om met een reportage flitser een goed belichte foto maken (zonder externe lichtmeter). Je kunt de omgekeerde kwadratenwet praktisch toepassen, heb je kennis gemaakt met het gedrag van licht, begrijp je hoe licht werkt en is het belang van lightshapers duidelijk. Kortom je begrijpt hoe je controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s.

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.