Workshop Strobist II – Ronald Koster

Nog steeds is de reportage flitser in veel gevallen een onderschat stuk gereedschap. In deze masterclass leer je manueel flitsen met je reportage flitser “los” van de camera (strobist fotografie). Hierdoor gaan er nieuwe creatieve deuren en ramen voor je open. Deze workshop is een begin van hét bewijs dat je met minimale investering/flitsapparatuur maximale eindresultaten kunt behalen…

Dit product is momenteel niet op voorraad.

SKU: WSV-STROB-RK2017-02 Categorieën: , , , , ,

Beschrijving

Niveau: 5
Workshop: Strobist II – ‘More Small Strobes’ – Ronald Koster
Datum: zaterdag 15 juli 2017 (10.00 – 17.00)
Docent: Ronald Koster
Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam
Kosten: € 155,-

Welkom in de keuken van Ronald Koster. In deze masterclass gaan we aan de slag met een aantal van zijn recepten.

Deze masterclass sluit naadloos aan op de masterclass “STROBIST I”. Het is niet noodzakelijk, maar verdient wel aanbeveling om de masterclass “STROBIST I” gevolgd te hebben als je niet of onvoldoende bekend bent met de materie.

In deze training leer je manueel te flitsen met meerdere reportage flitsers “los” van de camera (strobist fotografie). Werken met meerdere reportageflitsers (zg. “poor men” studio) maakt je als fotograaf zeer flexibel en mobiel. Je hoeft in veel gevallen geen duizenden euro’s te investeren in kostbare flits apparatuur om een professioneel beeld te creeeren als je de toepassing van flitslicht begrijpt.

Deze workshop is hét bewijs dat je met een z.g. “poor men” studio buitengewone professionele eindresultaten kunt behalen, binnen in de studio maar ook op een buiten locatie.

Om ons geheugen op te frissen vangen we aan met een vluchtige herhaling (15 a 30 minuten) van de “5 grote variabelen” binnen de flitsfotografie, de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht, en de “kaasstolp” theorie. Vervolgens starten we zo snel als mogelijk door met de training “STROBIST II”.

De deelnemers worden uitgedaagd om onder begeleiding; lichtopstellingen met meerdere reportage flitsers op te bouwen, lichtverhoudingen aan te brengen (zonder externe lichtmeter) en te werken met diverse lightshapers.

We sluiten deze masterclass af met een 5 punts lichtopstelling in de z.g. “poor men” studio…

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  •   Een herhaling in vogelvlucht van de 5 grote variabelen binnen de flitsfotografie.
  •   Een herhaling in vogelvlucht van de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht,en de “kaasstolp” theorie.
  •   Voor- en nadelen van het werken met meerdere reportage flitsers
  •   Meerdere reportageflitsers versus één studioflitser
  •   Werkwijze & opbouwen van lichtopstellingen met meerdere flitsers (zonder gebruik van een externe lichtmeter)
  •   U maakt kennis en werkt met verschillende “pro” strobist lightshapers
  •   Creëren van sfeer/diepte door lichtgebruik
  •   Ontleden van flitsfoto’s

NIVEAU
De trainingen van Ronald Koster zijn gericht op de inhoud en niet op de vorm.

Dit is GEEN workshop waarbij het licht wordt neergezet en ingesteld, een model tevoorschijn komt en je met je camera je gang kunt gaan. Je dient bekend te zijn met de manuele camera-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waarden.

AANBEVOLEN APPARATUUR
DSLR camera met lens en hotshoe contact, eventueel je eigen reportage flitser(s), opgeladen accu’s en een lege geheugenkaart. Dit alles aangevuld met veel goede zin. Er zijn voldoende triggers en flitsers aanwezig. Als het droog weer is gaan we ook naar buiten, zorg voor warme kleding!

WAT NEEM JE, AAN HET EIND VAN DE DAG, MEE NAAR HUIS?
Na het volgen van deze training ben je in staat om zelf verschillende (studio) lichtopstellingen te bouwen met reportage flitsers en kun je professionele eindresultaten behalen door logisch na te denken en te beredeneren. Je hebt kennis gemaakt met een aantal strobist lightshapers, en snap je de meerwaarde en flexibiliteit van het werken met meerdere reportageflitsers.

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Ronald Koster website