Workshop Studiotechniek

100,00

Hoe werkt alles in een studio?

Je bent nieuwsgierig naar hoe het toegaat in een studio. Hoe werk je met studioflitsers, hoe maak je een goede lichtopstelling? Hoe stel je jouw camera zo in dat jouw beelden goed belicht zijn? Wat is het verschil tussen belichten en verlichten? Wat is hard licht en wat is zacht licht en wat betekent dat voor jouw foto’s? Deze vragen en nog veel meer zullen beantwoord worden in deze proeverij studiotechniek.

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , , , ,

Beschrijving

Je bent nog nooit serieus in een fotostudio aan het werk geweest… Of je hebt flitsers of lampen, maar je hebt daar nog niet alle mogelijkheden verkend. Of misschien wil je wel getriggerd worden eens iets heel anders te gaan doen qua opstelling of sfeer.
In deze cursus maak je in de studio kennis met allerlei studio-apparatuur, hulpmiddelen en accessoires en leer je met één of meerdere lampen en flitsers spetterende nieuwe lichtopstellingen te maken. We gaan aan de slag met allerlei materialen en soorten licht.​

Data 2017:
Woensdagavond 14 en 21 juni (19.30-22.00) 
of
Dagcursus op zaterdag 17 juni (10.00 – 16.00)
of
Woensdagavond 15 en 22 november (19.30-22.00) 
 

Les 1:
In de studio van Fotogram. Introductie op werken met lampen en flitsers. Lichtmeting en histogrammen lezen.

Les 2:
In de studio van Fotogram. Werken met meerdere lampen. Wat is invullicht, wat is effectlicht? Wat is de rol van reflectieschermen? (wit en zwart)