Fotogram Prijs verslag deel 5: Robert Verhoeve

Elke dag posten we een blog met de winnaars van de Fotogram Prijs 2017. Vandaag de 1e prijs voor de categorie ‘nu’, gewonnen door: Robert Verhoeve.

1e prijs “Nu” – Robert Verhoeve: Vrijmetselaars

Robert is opgelucht. Hij is heel blij met de foto’s, maar vond het toch spannend dat de foto’s uit de privésfeer ineens beoordeeld moesten worden.

Het thema van de foto’s beslaat een soort ‘toen en nu’. ‘De Vrijmetselarij werd dit jaar precies 300 jaar geleden opgericht. Toen kon je buiten zo’n loge niet vrij spreken. Nu is die geheimhouding niet meer zo nodig. Het is geen kwestie meer van leven en dood. Het is wél hoogstpersoonlijk. De eerste foto’s zijn ook meer van de buitenkant genomen, een paar jaar geleden. De latere foto’s zijn veel intiemer.’ Robert koos specifiek voor een filmische stijl: ‘De 16-9 techniek en de harde contrasten benadrukken de cinematische stijl en ook een beetje de ouderdom’. Over de intimiteit van de beelden zegt hij: ‘Ik heb millimeter voor millimeter toestemming gevraagd. Ik probeer de maatschappij in de loge te brengen, en de loge in de maatschappij. Dan komt er een bepaalde energie vrij’.

Tekst: Elisa van Gent

Fotogram Prijs 2017

Robert Verhoeve

Fotogram Prijs 2017

Robert Verhoeve

Fotogram Prijs 2017

Robert Verhoeve

2017-10-26T18:03:45+00:005 oktober 2017|Fotogram Prijs, Nieuws, prijswinnaars|Reacties uitgeschakeld voor Fotogram Prijs verslag deel 5: Robert Verhoeve
Terug