GEVORDERDEN

Bekijk wat onze gevorderden tijdens hun cursus of workshop hebben gemaakt.

WAT PAST HET BESTE BIJ JOU? GEVORDERDEN: NIVEAU 3 EN 4

In onze cursussen vind je de ideale mix van techniek, inhoud en creativiteit. Of je nog nooit een camera in handen hebt gehouden, of misschien al werkt als professional, in het uitgebreide cursusaanbod is er voor iedereen een cursus op niveau en naar smaak. In alle cursussen werkt Fotogram met gedegen, zelfgeschreven lesmateriaal. Ervaren docenten en professionele fotografen geven de lessen. Voor de beginnende fotograaf is er de basiscursus, voor diegene die deze kennis al beheerst zijn er cursussen voor gevorderden, daarna hebben wij ook een heel palet aan mogelijkheden voor vergevorderden.

Cursussen voor gevorderden

Cursus Portret Fotografie

In de cursus Portret Fotografie werk je aan het verbreden van je idee over portretfotografie. We gaan verschillende portretsoorten bespreken, zoals klassiek portret, dubbelportret, sociaal portret, vervreemdend portret. Geïnspireerd door onze voorbeelden ga je zelf aan de slag in onze professionele fotostudio’s. We gaan ervan uit dat je de basis techniek beheerst. De aandacht gaat naar jouw model, naar het licht, naar die sfeer die jij zoekt om een klein stukje van het mysterie te ontraadselen van diegene die voor jou zit.
Zes lessen van 3 uur | voorbeelden van foto’s

Cursus Infrarood Fotografie

In het begin van jouw fotografische ontwikkeling ben je blij als het je lukt in beeld te brengen wat je ziet. Daarna ontdek je meer en meer dat fotografie een taal is. Met infrarood spreek je een heel andere taal dan de gewone. Poëtisch en wonderlijk.
Vier lessen van 3 uur

Cursus Product Fotografie

In deze cursus leer je alles dat je nodig hebt om jouw product aantrekkelijk te kunnen promoten.
Vier lessen van 2,5 uur

Cursus Dans Fotografie

Leer spectaculaire dansfoto’s maken.
We starten met het maken van foto’s zoals je dat nog nooit gedaan hebt met stroboscopisch flitslicht in de studio met een professionele danser. We bereiden voor hoe je in een theater fotografeert, hoe je omgaat met slecht licht, hoe je flitst met lange sluitertijden en hoe je werkt met verschillende standen van jouw autofocus in deze situaties.
Zes lessen van 3 uur | voorbeelden van foto’s

Cursus Architectuur Fotografie

Hier duiken we in alle aspecten van architectuurfotografie. Je leert werken met Photoshop en Lightroom om een gebouw recht te zetten, je leert wat op rechts belichten betekent en je leert werken met grote contrasten en HDR technieken. Maar ook: Hoe benader je een gebouw? Hoe breng je bijvoorbeeld de functionaliteit ervan in beeld? En wat is voor jou de essentie van een gebouw als het Eye? Schrijf het eens op en kijk of je dat in beeld kunt brengen.
Zes lessen van 3 uur | voorbeelden van foto’s

Cursus Reportage Fotografie

Hoe pak je het aan om een reportage te maken? We gaan een reportage maken in een werkplaats, je leert componeren met flits en omgevingslicht, met gerichte discussies over beeldmanipulatie (wel of niet gewenst?), over de rol van de reportage fotograaf, over voetsporen die de reportagefotografie al in de geschiedenis heeft achtergelaten.
Je gaat een verslag in beelden maken waar geen woord meer bij nodig is. Je leert daarnaast ook de kracht van woord en beeld te combineren.
Zes lessen van 3 uur

Workshops voor gevorderden

Workshop Basis Fotografie Gevorderden

De workshop Basis Fotografie  Gevorderden is voor mensen die al verder zijn maar nog even de basistechniek willen opfrissen. Of voor mensen die altijd analoog gefotografeerd hebben, en alle techniek nu in digitaal licht willen bekijken.

Onderwerpen zijn: scherptediepte en DOF tabellen, bewegingsonscherpte en het nut en de schoonheid daarvan, creatief objectiefgebruik en de emotionele lading van bewust gekozen witbalansinstellingen, alles met gerichte praktijkoefeningen. Eventueel ook een stukje belichting en histogrammen lezen, afhankelijk van het niveau van de groep.

Twee lessen van 4  uur

Workshop Vervolg Flitsen

Deze workshop is een vervolg op de workshop Basis Flitsen (als dagworkshop). We gaan een reportage met elkaar als onderwerp met flitslicht maken bij een café in de buurt. We gaan op straat scherpe portretfoto’s maken van elkaar met lange sluitertijden. Met flitslicht buiten op straat zonder statief.We gaan werken met flitsers met radio besturing.
Twee lessen van 3 uur

Workshop Vervolg Photoshop

Photoshop is een zeer uitgebreid programma met bijzondere mogelijkheden, maar niet specifiek alleen gericht op fotografen. Ook filmmakers, ontwerpers, 3D-artiesten, en grafische vormgevers werken ermee. In deze workshop richten we ons specifiek op datgene wat Photoshop voor fotografen zo interessant maakt.
In deze gevorderden workshop gaan we ervan uit dat je een redelijke kennis van Photoshop hebt, met name wat betreft het bewerken van raw-beelden. Heb je die kennis (nog) niet, dan raden we je aan eerst de workshop Basis Photoshop te volgen.
Drie lessen van 3  uur

Workshop Kinderfotografie (Carla Kogelman)

Carla neemt je mee in de wereld van het kind: spel en verbeelding
Kinderen zijn spontaan en onbevangen. Hoe leg je dat vast? Door zelf ook spontaan en met de flow mee te fotograferen. Door al mee spelend en tegelijkertijd observerend deze spontaniteit nèt op het goede moment te vangen.
In deze workshop met documentaire insteek gaan we kinderfoto’s bekijken, maken en bespreken. Je gaat onder leiding van Carla een groep kinderen in actie fotograferen en leert net zo spontaan te fotograferen als zijzelf.
Drie lessen van 3 uur

Workshop Zwart-wit Fotografie (Eduard de Kam)

In deze workshop leer je alle fijne kneepjes van het vak om een professionele zwart-wit foto te kunnen maken. Eduard de Kam leert je alles over hoe je de foto maakt, hoe je de foto nabewerkt en hoe je de foto zo mooi mogelijk afdrukken kunt.
Drie lessen van 3 uur

Dagworkshop Strobisten Fotografie I (Ronald Koster)

Op allerlei manieren ga je hier aan de slag met een radiografisch aangestuurde flitsers. (flitsers aanwezig). Ronald laat je mogelijkheden van een reportage flitser zien die je nooit voor mogelijk hebt gehouden. Je hebt zo eigenlijk altijd jouw draagbare studio mee.
Duur: 7  uur | voorbeelden van foto’s

Zet je eerste stappen om een fotograaf te worden

Neem jouw fotografie serieus en kies jouw specialisme

KORTING OP EEN TWEEDE CURSUS

Als je tegelijkertijd een tweede Cursus voor gevorderden bestelt, ontvang je 5% korting.

EXPOSITIE ZIEN OF FOTOWERK OPHALEN OF AFGEVEN?

MAANDAG – VRIJDAG

9:00 ~ 17.00 uur

ZATERDAG

10:00 ~ 17.00 uur

ZONDAG

gesloten

GESLOTEN TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES.
WIL JE IEMAND VAN DE STAF VAN FOTOGRAM SPREKEN? MAAK EEN SPRAAK: INFO@FOTOGRAM.NL