Op woensdagavond 27 juni geeft Carla van de Puttelaar een lezing. Carla vertelt over haar werk, over haar ontwikkeling als fotograaf, de uitdagingen en de successen.

In haar werk staat sensitiviteit centraal. Zij verkent de huid van het vrouwelijk lichaam en die van bloemen, vaak bloemen die net beginnen te verwelken.  Het sensuele en fragiele komen hierbij sterk naar voren. Ze werkt uitsluitend met daglicht en laat daarmee haar tastzinnelijke verbeelding spreken.
Carla is altijd geïnteresseerd geweest in het portret. De oude meesters vormen voor haar een belangrijke bron van inspiratie.
Het individu, de expressie, de uitdrukking, staan centraal in haar persoonlijke portretfotografie. In haar meest recente project Artfully Dressed: Women in the Art World dat bij The Weiss Gallery in London tentoongesteld werd, worden ook thema’s als gender inequality aangestipt.
In januari 2018 was Carla Jurylid bij de World Press Photo Contest, categorie people. Haar meest recente boek Adornments werd gepubliceerd op 22 oktober 2017. Haar werk wordt wereldwijd geëxposeerd en ze wordt door diverse galeries vertegenwoordigd waaronder Kahmann Gallery in Amsterdam en Danziger Gallery in New York.

www.carlavandeputtelaar.com

Carla geeft de seminars daglicht portret bij de Fotoschool in de Hortus te Amsterdam.

De lezing is gratis en start om 19:30. 
Tijdens de lezing zal er tegelijkertijd ook een Open Avond zijn voor de Fotoschool. Bestaande uit het volgende programma:

19.00 Start met koffie en thee, tijd voor vragen over de Fotoschool
19.30 – 20.30 Lezing door Carla van de Puttelaar
20.30 – 21.00 Info over de Fotoschool
21.00 – 21.30 Borrel en tijd voor vragen