MICROBEURS: VIDEO HANDLING

Op zaterdag 7 september organiseren we een nieuwe editie van de Fotogram microbeurzen. Het thema ditmaal is video. De toegang is zoals gebruikelijk gratis!

Filmen wordt steeds meer geïntegreerd in het werk van de fotograaf. Met de komst van fotocamera’s en smartphones waarmee je ook op hoog niveau kunt filmen, is het medium veel toegankelijker geworden. Opdrachtgevers willen vaak een combinatie van foto’s en video voor online gebruik. Hoewel fotografie en video veel overeenkomsten hebben, zijn er echter ook veel verschillen.

Tijdens deze dag staat de handling van video centraal. Onderwerpen zijn: filmen met DSLR versus videocamera, voor- en nadelen van het koppelen van een videorecorder aan een DSLR, geluid intern of extern opnemen. Daarnaast gaat het over slomo, gimbals voor smartphones, animatie, time lapse en over kunstfotografie met (deels) bewegend beeld.

Het programma van 7 september wordt bestaat uit vele lezingen van o.a. Eduard de Kam en Thed Lenssen. Daarnaast zijn er One minute Wonders – 1 minuutfilmpjes van Fotohuis studenten- te zien, evenals een korte video van filmspecialist Patrick van Weeren. Ook zullen er importeurs met producten rondom video aanwezig zijn.

Deze dag bestaat ook uit een twee interactieve demo’s:

Thed Lenssen* onderzoekt met de zaal hoe geluid het gevoel op een beeld bepaalt. Hier kan je een foto downloaden (keuze uit 3 foto’s) waar je een geluidsfragment van maximaal 20 seconden onder zet. Het resultaat stuur je naar info@nidf.nl (vóór 31 augustus).

Zorg dat jouw filmpje ook meedoet!

Ook kun je t/m 3 september bij Nivo Schweitzer (Haarlemmerdijk 114 Amsterdam) een professionele gimbal (de Moza Air Cross en de Moza Air2) lenen om uit te proberen. Filmpjes (max 20 sec), die met deze gimbals gemaakt zijn, kunnen t/m 4 sept worden ingezonden naar bas.schweitzer@nivo-schweitzer.nl. Tijdens de beurs wordt een winnaar bekendgemaakt die de meest luxe gimbal, de Moza Air 2 (twv €649,00), als cadeau mee naar huis krijgt.

Gratis naar IBC (International Broadcast Convention) als je naar beurs komt (A’dam RAI data: 13 ™ 17 september).

* Thed Lenssen begon als modefotograaf en werkte in die hoedanigheid voor bladen als de Cosmopolitan, Harpers Bazaar, Avenue, Elegance en Playboy. Exposities van Lenssens werk werden tentoongesteld in Oslo, Hamburg, Berlijn en Amsterdam. Na enige tijd fotografie en regie gecombineerd te hebben, werkt Lenssen sinds de jaren 90 alleen nog als commercial regisseur. Hij regisseerde commercials voor Heineken, Philips, Volkswagen, GMC, Lancia, Johnny Walker, Centraal Beheer, Pirelli en vele anderen. Veel van zijn commercials hebben prijzen in de wacht gesleept op de belangrijkste reclame-festivals in de wereld.

Praktische Informatie:

Datum: zaterdag 7 september 2019

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam

Toegang: gratis, aanmelden via Eventbrite.

Foto: Patrick van Weeren