MICROBEURS: VIDEO HANDLING

Deze beurs heeft al plaatsgevonden. Wij zullen spoedig de datum van de volgende beurs bekend maken.

Op zaterdag 7 september organiseren we een nieuwe editie van de Fotogram microbeurzen, dit keer met video als centraal thema. De toegang is zoals gebruikelijk gratis!

Filmen wordt steeds meer geïntegreerd in het werk van de fotograaf. Met de komst van fotocamera’s en smartphones waarmee je ook op hoog niveau kunt filmen, is het medium veel toegankelijker geworden. Opdrachtgevers willen vaak een combinatie van foto’s en video voor online gebruik. Hoewel fotografie en video veel overeenkomsten hebben, zijn er echter ook veel verschillen.

Tijdens deze dag staat de handling van video centraal. Onderwerpen zijn: filmen met DSLR versus videocamera, voor- en nadelen van het koppelen van een videorecorder aan een DSLR en geluid intern of extern opnemen. Daarnaast passeren onderwerpen als slomo, gimbals voor smartphones, animatie, time lapse en kunstfotografie met (deels) bewegend beeld de revue.

Het programma van 7 september bestaat uit lezingen van Eduard de Kam, Thed Lenssen, Guy Molin, Daimon Xanthopoulos en Marcel Molle.* Daarnaast zijn er One minute Wonders (1 minuut-filmpjes van Fotohuis studenten) te zien, evenals een korte video van filmspecialist Patrick van Weeren. Ook zullen er importeurs met producten rondom video aanwezig zijn.

Interactieve demo’s

Deze dag bestaat ook uit een interactieve demo. Thed Lenssen* onderzoekt met de zaal hoe geluid het gevoel op een beeld bepaalt, en daarvoor hebben we jouw bijdrage nodig. Welk geluidsfragment zou jij onder een foto plaatsen, om een bepaald doel te bereiken? Hier kan je een foto downloaden (keuze uit 3 foto’s) waar je een geluidsfragment van maximaal 20 seconden onder zet. Het resultaat stuur je naar info@nidf.nl (vóór 31 augustus). Zorg dat jouw filmpje ook meedoet!

Gratis naar International Broadcast Convention

Ben jij aanwezig op de beurs? Dan krijg je gratis toevang tot de IBC (International Broadcast Convention), welke plaatsvindt in de Amsterdam RAI van 13 t/m 17 september!

Praktische Informatie:

Datum: zaterdag 7 september 2019

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam

Toegang: gratis, aanmelden via Eventbrite.

* Thed Lenssen begon als modefotograaf en werkte in die hoedanigheid voor bladen als de Cosmopolitan, Harpers Bazaar, Avenue, Elegance en Playboy. Exposities van Lenssens werk werden tentoongesteld in Oslo, Hamburg, Berlijn en Amsterdam. Na enige tijd fotografie en regie gecombineerd te hebben, werkt Lenssen sinds de jaren 90 alleen nog als commercial regisseur. Hij regisseerde commercials voor Heineken, Philips, Volkswagen, GMC, Lancia, Johnny Walker, Centraal Beheer, Pirelli en vele anderen. Veel van zijn commercials hebben prijzen in de wacht gesleept op de belangrijkste reclame-festivals in de wereld.

Marcel Molle was in de jaren ’90 een van de bekendste Nederlandse fotojournalisten; dagelijks was zijn werk in de Volkskrant te zien. Daarna kreeg hij een tweede carrière in de commerciële sector, en zette hij reclamecampagnes op voor onder meer het ministerie van Justitie, KPMG, Deloitte, de ING-bank, Peugeot en Achmea. Bewegend beeld is hierbij een steeds grotere rol gaan spelen, zo maakt hij ook korte videoclips en documentaires, waaronder een serie van dertien commercials voor de Politieacademie. Hiernaast is Marcel Molle voorzitter van de Zilveren Camera.

Guy Molin is een freelance colorist, hij woont in Nederland. Hij is een van de beste color grading artiesten in Nederland. Daarvoor was Guy een van de eigenaren van een grote postproductiefaciliteit in Amsterdam, gespecialiseerd in het scannen van 35 mm telecinefilms, kleurcorrectie en filmopname.Guy Molin kan vele multinationals tot zijn vaste klantenkring rekenen. Als grader werkt Guy voor vrijwel alle Nederlandse omroepen. (https://icolorist.com/instructors/guy-molin/)

Ook  Daimon Xanthopoulos, multimedia specialist, documentaire fotograaf, filmmaker en verhalen verteller zal een lezing komen geven (http://www.daimon.nl). Hij neemt de nieuwe Panasonic lumix s1h mee, hij zal over de ongekende video mogelijkheden ervan vertellen en onze gasten kunnen de camera ook bekijken. Hij nodigt je hierbij ook van harte uit voor zijn webinar:

“You are invited to the Mobile Journalism Webinar op 5 september 01:00 PM (Amsterdam, Berlin, Rome, Stockholm, Vienna) . Topic: Sennheiser and Panasonic LUMIX present : Mobile Journalism – storytelling with Audio and Video. Register in advance for this webinar:
https://zoom.us/webinar/register/d0a5077281ff739966858a512be5123a

Foto: Patrick van Weeren