MICROBEURS: VIDEO HANDLING

Op zaterdag 7 september organiseren we een nieuwe editie van de Fotogram microbeurzen. Het thema ditmaal is video. De toegang is zoals gebruikelijk gratis!

Filmen wordt steeds meer geïntegreerd in het werk van de fotograaf. Met de komst van fotocamera’s en smartphones waarmee je ook op hoog niveau kunt filmen, is het medium veel toegankelijker geworden. Opdrachtgevers willen vaak een combinatie van foto’s en video voor online gebruik. Hoewel fotografie en video veel overeenkomsten hebben, zijn er echter ook veel verschillen.

Tijdens deze dag staat de handling van video centraal. Onderwerpen zijn: filmen met DSLR versus videocamera, voor- en nadelen van het koppelen van een videorecorder aan een DSLR, geluid intern of extern opnemen. Daarnaast gaat het over slomo, gimbals voor smartphones, animatie, time lapse en over kunstfotografie met (deels) bewegend beeld.

Het programma van 7 september wordt op dit moment nog ingevuld, maar er staan al lezingen van o.a. Eduard de Kam, Eric van Vuuren en Thed Lenssen op de planning (nog onder voorbehoud). Daarnaast zijn er One minute Wonders – 1 minuutfilmpjes van Fotohuis studenten- te zien, evenals een korte video van filmspecialist Patrick van Weeren. Ook zullen er importeurs met producten rondom video aanwezig zijn.

Tot slot bestaat deze dag ook uit een interactief deel: samen onderzoeken we hoe verschillende geluiden de perceptie op een enkel beeld kunnen beïnvloeden. Binnenkort kun je hier online een foto downloaden, waar je een geluidsfragment van maximaal 20 seconden onder zet. Het resultaat kan je daarna insturen naar info@nidf.nl (vóór 31 augustus). De resultaten worden in de zaal besproken.

Praktische Informatie:

Datum: zaterdag 7 september 2019

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam

Toegang: gratis, aanmelden via Eventbrite.

Foto: Patrick van Weeren