MICROBEURS: AUTOFOCUS

In navolging op de Microbeurzen over over Licht en Color Management vindt op zaterdag 4 mei de Autofocus Microbeurs plaats. Scherpstellen is essentieel bij het fotograferen, maar dit is in bepaalde situaties makkelijker gezegd dan gedaan. Bij bewegende onderwerpen, of in omstandigheden met slecht licht, kun je er nèt naast zitten en is die mooie foto daarom niet bruikbaar. Daarentegen kun je, als je weet hoe je de techniek op de juiste manier inzet, onscherpte juist ook op een creatieve manier inzetten.

Als je meer wil weten over dit onderwerp, dan is de Autofocus Microbeurs interessant voor jou! Tijdens deze dag kom je meer te weten over hoe scherpstellen werkt binnen de verschillende camerasystemen, je maakt kennis met focus stacking en leert hoe je het beste kunt scherpstellen als je onderwerp beweegt. Er zijn gedurende de dag lezingen van diverse fotografen waarbij al deze aspecten aan de orde komen: Eduard de Kam vertelt over de technische kanten van autofocus, sportfotograaf Michael Kooren laat zien hoe hij zijn snelle autofocus gebruikt bij sportfotografie en portretfotografe Jitske Schols toont hoe zij met scherpte en onscherpte omgaat in haar werk.

Naast de lezingen zullen er ook allerlei kleine demonstraties zijn. Ook zijn er diverse standhouders aanwezig om hun producten te laten zien. Deze dag bestaat tot slot ook uit een interactief deel: we bespreken een aantal foto’s van de aanwezigen en ook kun je de autofocus van je camera laten testen.

Foto’s bespreken: Als je je foto instuurt krijg je van ons gerichte feedback op jouw foto! Stuur hiervoor een foto waarbij de cameratechniek hebt gebruikt om scherp te stellen ‘op de rand van de mogelijkheden’ vóór 1 mei naar info@nidf.nl*.

Autofocus check: met Datacolor checken we of de autofocus op jouw camera goed is afgesteld op jouw objectieven. 

Psst… In september volgt er een microbeurs over Video!

Datum: zaterdag 4 mei 2019

Locatie: Sarphatistraat 35, Amsterdam
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Aanmelding: gratis, via Eventbrite

Programma onder voorbehoud

Foto: Michael Kooren