Open Avond

Donderdagavond 9 januari 2020 | 19.00 tot 22.00 uur

Ben je geïnteresseerd in Fotoschool of Fotogram? Kom naar onze open avond!

Op de Open Dag laten we je zien hoe het is om te studeren aan Fotoschool (opleiding op MBO-niveau tot fotograaf). Je ontmoet docenten en studenten van Fotoschool en Fotogram (cursusinstituut voor de fotografie) en we geven je alle informatie die je via de websites nog niet vond. Je loopt gegarandeerd geïnspireerd de deur uit! Aanmelden voor de Open Dag kan middels het formulier onderaan deze pagina.

Foto: Charis Buchinhoren (student Fotoschool jaar 1)

Foto: Richard Terborg (demodocent Open Avond)

Foto: Julie der Kinderen (student Fotoschool jaar 2)

Programma

 

19.00 – 19.30 uur: Proefles door Ariane James

Tijdens deze proefles krijg je een voorproefje van hoe het is om les te hebben aan Fotoschool of een cursus te volgen bij Fotogram. Ariane James, directeur en hoofddocent van Fotogram en Fotoschool, neemt je mee in een les van een half uur, waarin je zelf met je eigen camera aan de slag kan. Nog geen kennis van fotografie? Geen probleem, iedereen is welkom! Wil je de proefles meedoen? Vermeld dit dan in het opmerkingenveld van het formulier onderaan deze pagina. Let op: vergeet je eigen camera niet!

19.30 – 20.30 uur: Voorlichting over de opleiding en het cursusaanbod

In deze algemene presentatie over Fotoschool en Fotogram reikt directeur en docent Ariane James je alle praktische informatie over de opleiding, het curriculum en de lesmethodes aan. Zo geven we je graag een goed beeld van hoe jouw opleidingstraject eruit ziet als je kiest voor Fotoschool. Deze voorlichting duurt ongeveer een half uur.

20.00 – 21.30 uur: Studio demo: fotograaf aan het werk

Een professioneel fotograaf laat je zien hoe hij werkt in de studio. Hoe gebruik je jouw lichtopstelling om het resultaat te halen dat je in gedachten hebt? Hoe zijn verschillende lichtinstellingen en -posities van invloed op het model en op beeld? Tijdens deze inloop-demo kijk je mee over de schouder van de fotograaf en ben je getuige van zijn/haar werkwijze in de fotostudio.


19.00 – 22.00 uur (hele avond): Bekijk het werk van onze studenten

Studenten van Fotoschool presenteren hun portfolio en beantwoorden al je vragen: wat hebben ze geleerd in hun eerste maanden bij Fotoschool? Wat fotograferen zij het liefst? Wat zien zij hun toekomst voor zich in de fotografie?

21.30 – 22.00 uur: Tijd voor vragen 

Het laatste half uur van de Open Avond is er alle tijd voor vragen: onder het genot van een hapje en drankje praten we graag met je na. Ben je benieuwd of je al voldoende kennis in huis hebt om direct te starten met Fotoschool, of overleg je graag over het juiste startpunt? We denken graag met je mee.

NB: Dit programma kan mogelijk nog worden aangepast.

Kom je langs? Meld je aan via onderstaand formulier:Graag wil ik me aanmelden voor de Open Dag / Open Avond op:


Ik wil graag op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief:


Eventuele vraag of opmerking: