Open Dag: zaterdag 15 september

Open Dag op Zaterdag 15 september van 11.00 tot 13.30

Foto’s Fei Yang

11-12 uur: Voorlichting over het programma

Deze Open Dag start met een korte voorlichting over het programma van de het cursusaanbod van Fotogram en de lessen van de Fotoschool door Ariane James. Hier kun je alle vragen stellen die je wilt en ook even persoonlijk spreken met onze docenten.

De Open Dagen zijn er natuurlijk vooral om de docenten van de Fotoschool (opleiding op MBO-niveau tot fotograaf) en Fotogram (cursussen-instituut voor de fotografie) te spreken en om alle informatie te krijgen die je via de websites nog niet vond. Daarnaast hebben we een mooi programma samengesteld, waardoor je een afwisselende middag en/of avond kunt meemaken, met veel informatie en inspiratie.

12 uur: Lezing door Carla Kogelman www.carlakogelman.nl

Carla Kogelman (1961) werkte 25 jaar in de theaterindustrie. In 2008 gooide ze het roer om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Ze studeerde af bij Joost van den Broek met als specialisatie documentaire / journalistiek / portret. Een maand later won ze de 1eprijs bij de Zilveren Camera met verstilde portretten van acteurs back stage.

In opdracht werkt Kogelman voor magazines en kranten, en geeft masterclasses en workshops in binnen- en buitenland. Ze begeleidde kandidaten in de Italiaanse Master of Photography naast Steve McCurry en Martin Parr. In november 2018 komt haar boek uit ICH BIN WALDVIERTEL .

Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project ICH BIN WALDVIERTEL waarin ze twee Oostenrijkse zusjes volgt, won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo, respectievelijk in de categorieën observed portraits en long term project. Daarnaast won ze 6 x de Zilveren Camera; de Happiness on the Move Award in Cortona; 2 x Alfred Fried Photography Award, en de SO Award.

© Carla Kogelman

© Carla Kogelman


Kom kijken en meld je aan!

Aanmelden voor de Open DagGraag wil ik me aanmelden voor de volgende open dag:
zaterdag 15 september

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief:


Eventuele vraag of opmerking:


2018-05-23T11:17:53+00:002 mei 2018|Favoriet|Reacties uitgeschakeld voor Open Dag: zaterdag 15 september
Terug