Het werk van cursisten van verschillende cursussen en workshops.

Hier worden alle basisvaardigheden behandeld. Onderwerpen zijn: scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting, flitstechniek en witbalansinstellingen. Je leert alle knopjes op de camera kennen en gebruiken; alles met gerichte praktijkoefeningen. Je hebt een camera nodig waarbij diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

Portfolio
  
Agenda

Niet meer weg te denken: fotograferen met de smartphone en/of tablet. Het lijkt simpel, maar er is veel meer uit te halen dan je voor mogelijk houdt. Daarom een cursus die veel verder gaat dan het spreekwoordelijke ‘kiekje’. Leer ook bijzondere bewerkingen te maken met behulp van diverse apps. Daag jezelf uit en spreek je verborgen creativiteit aan!

PORTFOLIO
  
AGENDA

Bij studioportret werken we drie avonden in de studio met studioflitsers.
Heb je een studioset met flitsers dan is dit een goede training.

PORTFOLIO

Landschapsfotografie in zijn vele vormen: Het industrielandschap, het conceptuele landschap. Met nieuwe technieken als infrarood fotografie(gratis filter), foto’s in combinatie met een gedicht en alle ins en outs van macrofotografie.

PORTFOLIO

Hoe pak je het aan als straatfotograaf? Wat voor camera gebruik je, hoe overwin je jouw schroom, lukt het een eigen straattaal te gaan spreken? Met praktijklessen in allerlei winkels of in een bedrijf, voorbijgangers fotograferen, spelen met tekst en beeld. De eerste keer breng je al een reportage mee, gemaakt in je eigen straat.

PORTFOLIO
AGENDA

Over de emotie van de kleur van het licht, over het beïnvloeden van het contrast tijdens jouw opname met een lange sluitertijd. Over het theater van de nacht.

PORTFOLIO
AGENDA

Op allerlei manieren aan de slag met een los aangestuurde flitser (flitsers aanwezig). Je maakt buiten portretten van elkaar, je maakt een verhaal in één beeld met een aantal losse flitsafgiftes.

PORTFOLIO
AGENDA

Hier duiken we in alle aspecten van architectuurfotografie. Je leert werken met photoshop en lightroom om een gebouw recht te zetten, je leert wat op rechts belichten betekent en je leert werken met grote contrasten en HDR technieken.

PORTFOLIO
AGENDA

Leer spectaculaire dansfoto’s maken.

PORTFOLIO
AGENDA

In de conceptuele groep trek je jouw eigen plan. Je kiest een persoonlijk project waarmee je fotografie als taal gebruikt. De bedoeling is dat je verder komt dat die prachtige architectuur- of landschapsfoto en het landschap of het gebouw als middel gebruikt om je uit te drukken, om jouw verhaal te vertellen.

PORTFOLIO
AGENDA

In de cursus Portret werk je aan het verbreden van je idee over portretfotografie. We gaan verschillende portretsoorten bespreken, zoals klassiek portret, dubbelportret, sociaal portret, vervreemdend portret. Aan de hand van voorbeelden maak je zelf ook verschillende portretten.

PORTFOLIO
AGENDA

In deze cursus ga je jouw vaardigheden toepassen. Je gaat op zoek naar een eigen verhaal. Door het maken van fotoseries leer je werken met een thema. Technisch kom je nog een stap verder.

PORTFOLIO
AGENDA